fredag 13. januar 2012

Vegetarisk Tikka masala som er fri for gluten og karbohydrater

Tikka masala, Tzasiki og blomkålris
Blomkålris er et genialt lavkarboalternativ 
Du lager denne middagen så lavkarbo som du ønsker. Risen byttes gjerne ut med blomkålris, og nanbrødet er det lett å overse, når gryten er så god som denne.
Tikka masala:
1,5 løk grovhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1 boks kokosmelk
1 dl Tyrkisk yoghurt naturell
1 boks knuste tomater
Garam masala krydder
Koriander type fersk
Saften av 1/2 lime
En neve rå usaltede cashewnøtter
Sopp i terninger
Squash i terninger
Sånn gjør du:
Skjær først sopp og squash i terninger og stek dem hver for seg, soppen mye squashen bare litt. Krydre gjerne med litt gurkemeie og paprikapulver hvis du vil. Sett dette til side.
Så lager du sausen, stek løken myk, ha i finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Hell i tomater, kokosmelk og yoghurt og krydre med Garam masala. 
Kok, rør og smak!! 
Rett før servering har du i grønnsakene, lime, cashewnøtter og masse hakket koriander. La det få 5 minutter til å godgjøre seg, men ikke overkok, da blir alt mykt. 
Server med tsasiki (yoghurt, hvitløkpulver, raspet agurk og koriander) ris eller blomkålris. Mangochutney og nanbrød er også godt, hvis du ikke er så nøye med karbohydratene.
Garam masala er et indisk krydder. Garam betyr sterk mens masala betyr krydderblanding. Har du ikke kjøpt et glass med ferdig blandet krydder, kan du lett blande det sammen selv. Jeg har i alle fall alle disse krydderne i skapet: Pepper, chilli, koriander, spisskummen, kardemomme, kanel, muskat og nellik.

5 kommentarer:

 1. Mmmm er sulten. Den skal prøves. Hilsen Solveig

  SvarSlett
 2. Ser veldig god ut. Tror jeg skal prøve den. Har kuttet ut å spise kjøtt og må utvide kokkerepertoaret, men hva er tyrkisk yoghurt og hvor får jeg tak i det? =)

  SvarSlett
 3. Det er viktig for alle å spise variert, og kanskje mest for oss som ikke spiser kjøtt. Tyrkisk yoghurt finner du i et lite spann i melkedisken, hos Meny, Ica og sikkert andre kjeder. Den inneholder lite sukker og er god og feit.
  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Fikk omsider prøvd denne. =) Kjempegod.

  SvarSlett