lørdag 23. februar 2013

Tapenade - lag den selv det er kjempe lett!

Lørdagskos tapenade, baba ghannouj og mye annet godt
Det siste halve året har vi hatt vår favoritt hjemmelagede pizza til lørdagskos nesten hver lørdag. Nå når jeg sverger til lavkarbo, er det litt opp til meg å innføre noen alternativer.
I dag hadde vi salat med fetaost, gutta boys spiste bruchetta med mozarella, til det hadde vi hjemmelaget  Baba Ghannouj og Tapenade. I tillegg marinerte jeg litt brokoli og laget salatdressing.
Nesten synd å si det, men denne tapenaden var like god som den vi kjøper i dyre dommer hos Oliviers.
Her skal du få oppskrift på deilig Tapenade:
400 g kalamata-oliven uten sten
2 fedd hvitløk, knuste
2 ansjosfileter
2 ss kapers
2 ts frisk timian
2 ts dijonsennep
1 ss sitronjuice
0,5 dl olivenolje
Mos alt sammen med stavmixeren til det får en jevn konsistens.

1 kommentar:

  1. Herlig! Jeg har også kjøpt dritdyr tapenade. Takk for oppskrift :)

    SvarSlett