tirsdag 27. august 2013

Min bok på vent i dag er Carmen Zita og døden av Karin Fossum

I forrige uke deltok jeg på Amalie Skram`s 167 års bursdag, sammen med Amalie Skram selskapet. Årlig tradisjon er å dele ut Amalie Skram prisen til en kvinnelig skjønnlitterær forfatter som skriver i Amalie`s ånd.
I år ble prisen delt ut for 19 gang, og vinneren ble Karin Fossum. Jeg ble selvfølgelig veldig ivrig på  å lese hennes nyeste bok i Konrad Sejer serien,  Carmen Zita og døden.

Dette skriver forlaget:
Konrad Sejer er tilbake! I "Carmen Zita og døden" er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men også som mennesket Konrad Sejer som  har sitt å slite med. Men på stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, og hunden Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Og hver kveld avsluttes som alltid med en tynn whisky og en enslig sigarett. 
Denne gang er det Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam. Et ubevoktet øyeblikk og så har det det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknuste, og alt ser ut til å være et uhell. Men Skarre stusser, det er noe med den unge moren, og han lufter sine anelser for Sejer. Etterforskning blir satt i gang som alltid ved brå død, og den unge moren, Carmen, viser seg å være noe for seg selv. Selvopptatt, grunn, forkjælet og pyntesyk. Denne romanen har alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de innvolverte, et godt politiarbeid med en uventet utvikling. Og som vanlig er det litteratur på et høyt nivå. 


Karin Fossum var en veldig sjarmerende dame å bli kjent med, så nå gleder jeg meg veldig til det er min tur å lese hennes siste bok. Tidligere har jeg lest to av hennes bøker, så litt kjenner jeg til Konrad Sejer & Co.

Her kan du lese hva Rita skriver, etter hun leste boken.


Vil du ha flere lesetips denne tirsdagen
er det bare å ta turen innom bloggen
God tirsdag!

5 kommentarer:

 1. Spennende! Det er lenge siden jeg leste noe av Karin Fossum, jammen på tide å finne henne frem igjen ;)

  SvarSlett
 2. Har ikke lest noe av henne men har blitt nysgjerrig både på forfatteren og denne boken!

  SvarSlett
 3. Har lest alle Konrad Sejer-bøkene etter kvart som dei har komme ut, og denne nyaste kjem eg nok til å lesa om ikkje så lenge. Har likt dei fleste, eit unnatak er den oppskrytte Elskede Poona.

  SvarSlett
 4. Må innrømme jeg har lest lite av denne forfatteren, kanskje jeg må prøve meg på noen av hennes bøker. Denne hørtes da veldig interessant og spennende ut!:) Gleder meg til å få høre mer om den etterhvert:)Kos deg masse med boken!

  SvarSlett
 5. Det var virkelig et godt tips, boken havner rett på leselisten min :-) Jeg har lest litt, men ikke mye, av Fossum. Men jeg har likt det jeg har lest, så jeg kunne godt tenke meg å få med meg flere bøker. Nå havner denne som den første jeg skal lese. (Når jeg er ferdig med den bunken jeg sliter med akkurat nå :-)) Ønsker deg en riktig fin dag, Tine!

  SvarSlett