mandag 19. august 2013

Mandag er min favorittdag! - boklunch på en mandag

Lavkarbolunch og en ny bok fra biblioteket 
Jeg elsker mandager! Nå er det slutt på "stønn, er helgen slutt allerede?", med fri på mandager blir hver helg en langhelg.
Denne uken startet jeg med å følge Sondre til bussen. Skolen starter i dag og det første som skjer er at han skal på leirskole. Det blir nok stille i huset, men vi voksne får slå ut håret og fylle fritiden, uten å tenke på at noen bør være hjemme.
Målet mitt i år er å "løpe Stoltzen" som det heter, 24 ganger. I dag tok jeg den 17 turen, så jeg er bra i rute. Etter en (ikke så veldig) rask tur i Stoltzen og en dusj, tok jeg turen til biblioteket for å levere og hente. Boken jeg har lånt denne gangen er Mari Stokke-Bakken sin "Nesten for alvorlig". Hun skal være tilstede den 1 oktober når månedens Leseglede arrangeres, så da må boken leses og fordøyes. Kanskje jeg kan notere meg noen spørsmål eller kommentarer, og våge meg med i diskusjonen?
"Det er en gris i barnehagen" av Johanna Thydell og Charlotte Ramel
På vei hjem stakk jeg nesen spent ned i postkassen, og ja! der lå det en bok til meg.
Det er Gyldendal som har sendt meg et leseeksemplar på en barnebok, som jeg hadde lyst å teste ut på barna i barnehagen. Den heter "Det er en gris i barnehagen", og ved første gjennomlesning koste jeg meg storveis.
Ettermiddagen går med til å lese "Den lange, hvite skyens land" som er en vidunderlig roman fra New Zealand i 1850-årene. Jeg klarer nesten ikke å legge den fra meg. Med andre ord, alt er bare velstand.

Håper du har en fin mandag du også :)

3 kommentarer:

  1. Flott bokmandag- det er noe anna det, enn blåmandag!! Nyt dagen, og pass for all del på at dere får en aldri så liten hjemme-alene-fest mens poden er ute på vift ;o)

    SvarSlett
  2. For en hyggelig mandag, det er slik de burde være :) Håper du har hatt det fint i dag også!

    SvarSlett
  3. Herlig med mandags-fri! Og du ser ut til å klare å fylle den fint med koselige ting:)

    SvarSlett