torsdag 22. august 2013

I dag feiret vi Amalie Skram`s 167 års dag

Først av alt: Gratulerer til Karin Fossum som i kveld ble den stolte mottaker av  Amalie Skramprisen 2013!!

Markering av Amalie Skram`s fødselsdag den 22 august, er en årlig markering som stelles i stand av Amalie Skram-selskapet.
Et stort knippe av selskapets medlemmer møttes ved statuen av henne på Klosteret kl. 18:00 for beblomstring av statuen. Deretter spaserte vi ned til Nøsteboden hvor selve feiringen fant sted.
Her vanket det bespisning med adekvat drikke, opplesning og presentasjon av årets Amalie Skram-prisvinner, med påfølgende samtale med Gunnar Staalesen.
Som det kommer frem av bildene var vi utrolig heldige med været, så for oss som var nylig innmeldte medlemmer, var dette en flott introduksjon til selskapet.
Det var ikke noe knusle-bursdag vi deltok på, her vanket det velkomstdrink og bonger, lapskaus og hvit dame. Og taler, ikke minst.

Først ut var Irene Engelstad og Ingrid Vad som snakket om kjærligheten, lystens og dødens offer. Om Amalie Skram og Konstantinopel, med bakgrunn i Fru Ines. Gjett om jeg skal lese Fru Ines nå! Utrolig spennende og lærerikt foredrag.
Deretter fulgte presentasjon av prisvinneren Karin Fossum, med juryens begrunnelse. En meget god begrunnelse spør du meg, og etter å ha hørt Gunnar Staalesen snakke med Karin Fossum, vet jeg at et par av hennes bøker kommer til å stå på repertoaret mitt i nærmeste fremtid. Hun kommer med en ny kriminalroman i disse dager som heter Carmen Zita og døden, som nå står høyt på ønskelisten min.
Gunnar Staalesen gjorde en strålende innsats, ikke bare som beblomstrer, men også som den som snakket med Karin Fossum.
Det var utrolig gøy å høre denne forfatteren, som i en alder av 59 år fremdeles er et fyrverkeri av en dame, fortelle om skrivingen sin.
Tilstede var også representanter fra Cappelendamm forlag, og fra sponsoren som spanderer prisen. 
Et knippe vakre damer som er klar for beblomstring
Karin Fossum forteller om sitt forfatterskap
En lykkelig forfatter mottar Amalie Skram prisen 2013
Gunnar Staalesen vet atter en gang å spørre akkurat de rette spørsmålene
Tusen takk for en fantastisk kveld!

5 kommentarer:

 1. Kjempetrivelig ser det ut som.:) Jeg digger både Amalie Skram og Karin Fossum , og har lest mange av deres bøker. Vel fortent og gratulerer::)

  SvarSlett
 2. Fint innlegg! Høres som det var en koselig Amalie Skram feiring med prisutdeling og herlige forfattere! Ønsker en god lørdag!

  SvarSlett
 3. Ser ut som en trivelig stund:) Du er så flink å få med deg slike tilstelninger, jeg må lære litt av deg der! Fossum har jeg ikke lest noe av ennå,men jeg har et par bøker liggende og en ebok som jeg skal ta fatt på om litt. Skram har jeg ikke lest noe av siden videregående så det er vel på tide igjen etter hvert. Her ser det ut som om solen har lyst til å titte frem så her blir det litt turgåing om litt men det er slett ikke i ditt kaliber. Ha en fin dag,Tine:)

  SvarSlett
 4. Gratulerer til en flott skribent! Så flott å kunne være med på noe sånt!

  SvarSlett
 5. Gratulerer til Karin Fossum fra meg og. Det fortjente hun!

  SvarSlett