fredag 9. august 2013

Spiring og mandelmelk - prøver å gjøre noe annet enn å lese

Mungbønner og linser ligger i bløt 24 timer før spiring
Høstens skippertak er i gang, og jeg lar meg inspirere av nye og gamle blogger, til å innta kjøkkenet. Bloggeren Helse for Liv`et delte i går bilde og oppskrift på en nydelig grønn smoothie, som bare må prøves. Da er første punkt på programmet å lage mandelmelk. Så jeg satte i gang.
Min ivrige innsats for å gjenvinne sylfidefasongen, innebærer å dekke hele lunchtallerkenen og halve middagstallerkenen med salat. En skikkelig energiboost som passer på salat er selvspirede mungbønner. Så når jeg først hadde lagt fra meg boken, og kommet meg ut på kjøkkenet, fylte jeg begge spireglassene mine med vann + bønner/linser. Godt med sånn mat som lager seg selv, så kan jeg bare sitte å se på.
Mandelmelk og pulp

Fredag bestemte vi oss plutselig for å fylle helgen med fjelltur og motbakkeløp.
Fysisk fostring krever litt mat, men når en spiser lavkarbo er det ikke bare å støffe innpå med skiver, så fredagskvelden gikk med til å forberede helgens strabaser.
Jeg laget ostelapper, og to typer pålegg: Guakamole og tunfiskrøre. I tillegg laget jeg mandelmelk som egentlig skulle brukes i Liv sin smoothie, men det ble det ikke tid til. Bruker den heller i yoghurten til i morgen (for å bløte opp frøblandingen). Når en lager mandelmelk sitter en igjen med mandlene, kast det for all del ikke i bosset, det kan brukes til masse forskjellig, i dag laget jeg deilige kjeks av det.

Lurer du på hvordan jeg lager mandelmelk eller spirer mungbønner, gi en lyd så skal jeg lage et innlegg om det :)

Lavkarbolapper og guakamole, i fin forening
Saftige, gode kjeks laget av pulpen - perfekt turmat!

9 kommentarer:

 1. Her har du noen kjeks, ja! Håper du lage et innlegg om forskjellige bruksmåter til restene etter mandelmelk lagingen, dersom du har flere måter å bruke det på.

  SvarSlett
  Svar
  1. De kjeksene ble kjempegode,jeg bruker pulpen til masse forskjellig. Innlegg kommer over helgen :)

   Slett
  2. Kan tenke meg at de ble gode, ja! :-)

   Slett
 2. så gode lavkarbolappene så ut :D nam nam

  SvarSlett
 3. Steike. For en turmat! Du imponerer i matveien, altså. Skulle gjerne prøvd dette, men tror ikke jeg har tålmodighet til å det.
  Lykke til med sporty helg:)

  SvarSlett
 4. Ja, denne maten gjorde susen i helgen. Klarte meg bra ved frokostbufeen på Sandven Hotell også (den pleier å bli utfordringen).En fiskesuppe i Rosendal reddet meg, så jeg greide meg gjennom hele helgen uten karber :)

  SvarSlett
 5. Lavkarbolapper og guacamole hørtes ut som en perfekt kombinasjon! :)

  SvarSlett