tirsdag 6. august 2013

Ildefonso Falcones kommer ut med ny bok i høst - Barfotdronningen


Heldigvis kjører Beate videre med boken på vent, 
sånn at jeg får litt utløp for min iver over denne boken, 
som jeg må vente helt til oktober før jeg får lese.

Da nyheten om at en av mine favoritt forfattere kommer ut med ny bok nådde meg, kunne jeg knapt sitte stille, yr av glede og forventning. Det skal ikke mer til for at jeg skal gå høsten i møte med et mye lysere sinn.
Ja, for du leste vel Havets katedral og Fatimas hånd? To fantastiske historiske romaner som anbefales på det sterkeste. Har du ikke lest dem, kan du jo bli kjent med forfatteren før hans tredje bok kommer i handelen 21 oktober. Det er ikke nødvendig å lese dem i rekkefølge.

Ildefonso Falcones er Spanias mestselgende historiske forfatter, på tross av at han fremdeles praktiserer som advokat i Barcelona. Han er gift og har fire barn, så det er ufattelig hvordan han får tid til alt dette. Barfotdronningen er hans tredje roman.

Romanen er satt i Spania på 1700-tallet. Slavinnen Carida er på vei over havet fra Cuba sammen med sin herre som dør under overfarten. I sitt testamente gir han Carida fribrev.
Hun går i land i Càdiz – fri, men med ytterst få muligheter til å brødfø seg selv. 
Etter dramatiske hendelser ender hun i Sevilla hvor hun finner veien til sigøynerstrøket og med ukuelig pågangsmot får innpass og arbeid. Hun blir kjent med sigøynerkvinnen Milagros og de blir etter hvert uatskillelige venner.
Flamencoen vokser frem som noe mer enn sang og dans sigøynere imellom, men også som noe spanjoler er fascinert av. Dansen fører kvinnene til Madrid.


Hvis du lurer på hvorfor jeg har satt boken opp under "bøker jeg leser", er det fordi jeg faktisk leser den. Bazar forlag syntes jeg skulle slippe å vente til 21 oktober, og sendte meg en pdf, så nå okkuperer jeg iPad`en igjen.

19 kommentarer:

 1. Hvorfor har jeg ikke fått med meg denne forfatteren? Skal jammen føres på listen min med en gang :)

  SvarSlett
 2. Har ikke lest noe av denne forfatteren men ser at jeg har de på ønskelisten min inne på bokelskere.no så da har jeg jo bestemt meg for å gi disse en sjanse, og det tror jeg at jeg må siden du snakker så varmt om disse bøkene!

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren enda, men jeg har store planer ;) Satser på å komme i gang med dem utover høsten :)

  SvarSlett
 4. Startet på Havets katedral for noen år siden, men det stoppet opp-- det var vel en periode jeg var alt for sliten til å lese slike bøker med så mange personer og fakta.. så jeg datt av. Men denne boka har jeg sett meg nysjerrig på.:)

  SvarSlett
 5. Har ikke lest noe av denne forfatteren enda jeg har bare hørt godt om bøkene. Denne må jeg jo notere meg ned. Kjempefin bok å ha på vent, kjedelig man må vente så lenge til den kommer:) Men samtidig er det jo deilig å ha noe godt i vente. Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
 6. Samler du på bøker også? Eller kvitter du deg med de? Hvis du samler må du jo ha et kjempebibliotek etterhvert! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokhyllene mine er sprengt, så jeg hadde meg en opprenskning før sommeren. Det gikk noen banankasser med gamle bøker til Fretex ja :)

   Slett
  2. Jeg er reine Fretex mottaket når det gjelder bøker, hvis det skulle bli aktuelt flere ganger.... :-)

   Slett
  3. Det skal jeg huske på, men i denne omgang forsvant det masse gamle bøker fra 80 tallet, fagbøker og bruktkjøpt engelsk, altså ikke noe som pynter opp i hyllene. Lover å gi deg et ord når det sprenger på igjen :)

   Slett
 7. Litt usikker på om dette er min type bok, men hadde sikkert gitt den en sjanse om jeg ikke allerede hadde hatt så mange andre bøker på vent :)

  SvarSlett
 8. Jeg har lest Havets katedral, men ikke Fatimas hånd. Jeg burde kanskje ta fatt på den da? :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 9. eg begynte på "havets katedral" da den kom ut, men mistet helt interessen. eg skjønner ikkje hvorfor, for historien virker jo bra. eg må nok gi denne forfatteren en sjangse til. "barfordronningen" virker iallefall veldig bra utifra det eg leser :D

  SvarSlett
 10. Ikke lest noe av forfatteren, så skal notere ned de 3 du nevner og se om dette kan være noe for meg

  SvarSlett
 11. Romaner av historiske forfattere er alltid spennende. Har lest en del slike som har gjort at jeg har blitt mere interessert i historie knyttet til handlingen. Og lest mer om den i ettertid. Men ikke bøker av denne forfatteren.

  SvarSlett
 12. Det er vel en sjanger jeg leser lite av, men kos deg med boka når den tid kommer:)

  SvarSlett
 13. Bra tips, den høres veldig spennende ut! God tirsdag!

  SvarSlett
 14. Eg likte godt Havets katedral, - historiske romanar er interessant lesing. Passar bra for mørke haustkveldar kanskje?

  SvarSlett
 15. Hei har lest begge, Fatimas hånd og Havets katedral, må si han også er min favoritt. Begge bøkene var velskrevet, jeg stor koste meg med dem. Og særlig Fatimas hånd, her har han virkelig studert og gjort en god jobb. Gleder meg til hans neste som jeg skal kjøpe snart, hva synes du om Barfotdronningen?
  Mvh
  S.G

  SvarSlett
  Svar
  1. Barfotdronningen var rett og slett fantastisk. Nesten litt for makaber, med mange skildringer av livet for både slaver fra Cuba og sigøynere i Spania. Du har absolutt noe å glede deg til.

   Slett