onsdag 14. august 2013

Hvor lenge er det mulig å spise salat både til lunch og middag??

Spirer ferdig på 3 dager - noen timer i kjøleskap og de er knasende sprø
Uten å gå lei. For det er jo det som er problemet. Variasjon er vel nøkkelordet her, og hos meg har det gått sport i å variere salatene. Spirene som jeg spiret i helgen er nesten oppspist, og når jeg er ferdig å spire bokhvete skal jeg spire flere mungbønner. De er super i salaten! Her kan du se bilder av bønnene før de spirte.

Her kommer noen tips til variasjon:
Basic salat: Spinat, rucola og to typer salatblader
Tomat, paprika og agurk er jo standard salatingredienser, men du kan godt unngå, eller supplere dem ved å bruke andre ting som:
Omelettbiter
Fetaost
Stekt og krydret sopp (gjerne lunken)
Stek: Kikerter, løk og rosiner - krydre godt
Avocado
Raspet gulrot
Reker
Egg
Tunfisk
Oliven
Appelsin eller mango

Er du ikke redd for karbohydrater er det også godt med couscous, bulgur, linser, ris eller pasta oppi salaten. Blander du dette i mens det er litt varmt, får du en lun salat, noe som er kjempegodt.

Og så det viktigste: Jeg bruker alltid god olivenolje (den med sitron fra Oliviers er best!) og urtesalt over salaten. Bruk også dressing:

En god dressing rører du selv sammen slik:
4 ss kesam
2 ss majones
1 skvis sitron
1 ss basilikum fra tube (Meny)
1 ss hvitløk fra tube (Meny)
salt og pepper

Grønn salat med masse spirer
Salat med cashew, sopp og massert brokkoli 

2 kommentarer:

  1. Himmel og hav! Det var lunsjen sin det! Den på siste bildet tror jeg absolutt jeg skal kopiere. Vi får riktig nok lunsj på jobb, men den består i hovedsak av brød og det er ikke magen min så begeistret for. Salat har jeg heller ikke vært spesielt god på å variere.. så takk for tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg får også spise skivelunch gratis på jobben, men det går ikke i lengden. Nå har jeg spist salat to ganger for dagen i 14 dager, og jeg er ennå ikke lei :) Er selvfølgelig kjempeflink å variere...

      Slett