torsdag 15. august 2013

Per Gynt på Torgalmenningen med Bergen Filhamoniske Orkester

Fullt orkester, sangere og skuespillere - liv og røre på Torgalmenningen i dag
I dag ba Trond Mohn og  Bergen Filharmoniske Orkester på en storslått gave til byens befolkning med konsertforestillingen «Peer Gynt». Vi fikk høre et 1,5 times utdrag fra Ibsens dramatiske skuespill, med musikk av Edvard Grieg.
Midt på Torgalmenningen kunne vi se Dennis Storhøi gjøre en fantastisk innsats som Peer Gynt og Kari Simonsen var en like troverdig mor Aase. I rollen som den forføreriske Anitra var Karoline Krüger, kanskje ikke helt i sitt rette element, men morsomt ble det. 
Det lokale sangtalentet Lydia Hoen Tjore sang Solveigs sanger. Hun snakket først, og da var jeg ikke imponert, men da hun begynte å synge var det bare til å gi seg ende over. Henne kommer vi til å høre mer til, det er jeg sikker på. 

Musikken var fin og lyden klar og kraftig, så vidt jeg kunne se var hele arrangementet veldig vellykket. Vi satt langt fremme og hadde fokus fremover, men det føltes som at det sto masse mennesker bak oss. Fremme hos oss ble det litt diskusjon om vi skulle stå eller sette oss ned på bakken som så mange andre. Det endte med at de fleste satte seg ned, mens tre gamle gubber brettet armene rundt brystet og ble stående som noen påler, midt i havet av sittende mennesker. Dem om det, vi satt foran dem, så det plaget ikke oss.Vi var utstyrt med flis-teppe og regnjakke. Regnjakken ble heldigvis værende i vesken.

2 kommentarer:

 1. Der var jeg også! Det var en flott opplevelse. Vakker musikk, fint spill og opphold hele kvelden. Flott å se at så mange bergensere dukket opp.

  Håper virkelig det blir en tradisjon:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er gøy for oss fastboende og et kjempepluss for turistene som endelig opplever noe de slipper å betale i dyre dommer for :)

   Slett