mandag 5. august 2013

Høsten er her (?) og det er tid for forsetter

Behovet for å ta seg sammen og love seg selv bedre tider er nesten sterkere nå etter sommerferien, enn det er ved nyttår. Det heter jo nyttårsforsetter, og ja, jeg har de og, men nå som 4 ferieuker er over og hverdagen roper, føles det som å bla om til et nytt kapittel.
Med meg er det alt eller ingenting. Enten trener jeg, eller så gjør jeg det ikke. Enten slanker jeg meg, eller så gjør jeg det ikke. Jeg hadde en lang periode hvor jeg var helt hekta på mat, sunn, økologisk, kortreist, vegetar, lavkarbo, rawfood, U name it. Jeg tilbrakte hver ettermiddag på kjøkkenet, med spiring av frø, massering av grønnsaker og forberedelser sånn at den som kom først hjem med letthet kunne begynne på en sunn, kortreist middag.
Etter jeg ble hekta på å lese, og å blogge om bøkene har matfetishen min avtatt, og nå har jeg et ganske vanlig forhold til maten vi spiser. Bortsett fra at vi fremdeles holder oss unna halvfabrikata og kjøtt.
Med 12-16 bøker i måneden, sier det seg selv at denne lesingen tar mye av fritiden min, og andre ting som turer og trening får lide. Vi er en aktiv familie og er ofte ute på tur, men hverdagstrimmen må jeg ta ansvar for selv, og den lider.
Nå skal jeg ikke påstå at en blir feit av å lese, men når en treningsøkt på 2 timer blir byttet ut med en like lang kosestund med en bok og gjerne noe kosemat, så er vel ikke regnestykket så vanskelig.

Er det noe jeg kan så er det å slanke meg. Jeg har aldri vært direkte feit, men når trivselsvekten er nådd og jeg slipper fokus, så kryper de irriterende 5-6 kiloene på igjen. Problemet er at jeg ikke klarer å "skjerpe meg". Jeg klarer ikke å slanke meg "litt", det er enten eller, og da blir det skippertak.
Det skippertaket som funker best på meg er lavkarbo. Da flater blodsukkeret ut, og jeg blir ikke sugen på godsaker, da går det mye bedre.
Jeg har mange blogger på blogglisten min som jeg følger, mange bokblogger men også andre som skriver om sunnhet og helse. I dag falt jeg for Elin sin oppskrift på coleslaw og hadde heldigvis alle ingrediensene til å lage denne.
Deilig coleslaw med et hint av eplesmak

Nå er høsten igang, og jeg skal prøve å gjøre litt av alt. Jeg vil spise sunt, trene jevnlig, lese mindre (max 10 bøker i måneden) og lage mer god mat.
Heldigvis betyr høsten ferske teaterstykker som skal sees, opera og konserter, og jeg gleder meg vilt til å tilbringe mer tid med mine utrolig skjønne venninner.


5 kommentarer:

 1. Jeg har vel alltid også vært på en eller annen slankekur opp gjennom og har gått mye opp og ned i vekt. Sverget veldig til lavkarbo for en tid tilbake og har store planer om å starte opp igjen nå når skolen begynner igjen. Jeg har blitt overvektig de siste årene som følge av sykdom og nedsatt funksjonshemning,så for meg blir det viktig å komme i gang igjen med et kosthold som gir meg litt mer energi, og det følte jeg at jeg fikk med lavkarbo. Det er jo egentlig logisk at halvfabrikata ikke er særlig sunn mat og at kroppen har det bedre med mat en lager fra grunnen av selv. Som hjemmeværende har jeg jo god tid til å tilberede maten så jeg har ingen unnskyldning for ikke å gjøre det. Har merket meg at dere er en aktiv familie og ingenting er bedre enn det:) Før jeg ble syk trente jeg 4 ganger pr uke og nå blir det ingen trening og med anlegg for å legge på meg så sier det seg selv at kiloene har kommet snikende på de senere årene. Jeg fikk lyst til å besøke bloggen til Elin, lenge siden jeg har vært der nå. Lykke til med forsettene dine denne høsten,Tine:)

  SvarSlett
 2. Jeg hentet to bøker på biblioteket i dag, med løfte til meg selv om at de skal vare lenge. Nettopp fordi jeg har lyst å gjøre andre ting. Det er ikke bare bare å holde de gode rutinene når en er hjemme om dagen, men jeg håper du friskner til sånn at du får energien tilbake. Å ikke orke noe må være det verste. Selv spretter jeg opp etter middagen er fortært for å begynne på morgendagens middag, så det problemet har ikke jeg. Kommer til å poste et ukentlig innlegg om litt andre ting enn bøker. Tror din tur ned i kjelleren fikk meg til å tenke litt :)

  SvarSlett
 3. Jeg er som deg - har flere høstforsetter enn nyttårsforsetter! Og et av mine er å lese mer.. hehe. Blir for mye tid foran PCen og for lite tid med nesa i ei bok...

  SvarSlett
 4. Så lurt med forsetter om høsten! Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har også prøvd "det meste" innen matveien, men akkrat nå tenker jeg ikke så mye over det. Selv om jeg må innrømme at lavkarbo er det eneste som noensinne har funket for meg så "orker" jeg rett og slett ikke, også hjelper det ikke at jeg forguder hvetebakst :P

  SvarSlett
 5. Jeg har også noen forsetter nå i høst! Egentlig lettere å motivere seg for forsetter nå etter at man har slappet av med ferie og levd det gode liv noen uker :) Jeg tar gjerne i mot forslag til middager du forbereder kvelden før for det er jeg skrekkelig dårlig på! Gleder meg også til flere boktips! Er selv en lesehest, men har lagt min elsk på digitale bøker og leser hovedsaklig på engelsk om dagen. Hadde aldri trodd jeg skulle havne på digitalsiden, men er veldig lett å frakte med seg på tog og bybane :) Er likevel kjekt å bla i en ekte bok innimellom!

  SvarSlett