onsdag 7. august 2013

Av og til går det litt trått

Det skjer vel oftest når solen skinner at jeg ikke føler for å sette meg ned foran pc`en.
I dag er en sånn dag. I Bergen har det regnet eller vært grått siden vi kom hjem fra ferie for 5 dager siden, men i dag skinte det endelig opp. Jeg har vært på jobb i to dager, og selv om det er utrolig kjekt å være tilbake hos mine mange små venner, er det også slitsomt.
Knærne mine svikter meg litt om dagen, etter at de har bært meg opp mange bratte fjell i sommer. Derfor ble det bestemt at, i dag skulle være dagen hvor jeg viste mitt blide åsyn på treningssenteret, som jeg trofast støtter med et økonomisk bidrag hver måned. Jeg hadde blinket meg ut en yogaklasse og litt styrke for armene, men helt seriøst, hvem er det som går inn å trener når vi endelig ser solen?
Vel, det endte med at jeg plasserte min slitne kropp i solstolen på balkongen, og avsluttet "På bedringens vei". I går havnet kiosklitteraturen min i postkassen, 12 bok i serien Nattmannens datter, som virkelig har fenget meg. Hadde det ikke vært for at  På bedringens vei er en biblioteksbok, så hadde bok 12 glatt smutte seg foran.

Tilbake til overskriften, det er bokanmeldelser det går trått med. De to siste bøkene jeg har lest har jeg lånt på biblioteket etter anbefalinger, og begge to måtte jeg dra meg gjennom. De var morsom, bevaremegvel, men....

Mary Ann Shaffer`s "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai" har handling på Guernsey i 1946. Det er faktisk interessant å lese om hvordan de hadde det på denne engelske øyen utenfor Frankrike under krigen. Men, jeg ble aldri komfortabel med formatet som besto av brev. Hele boken var brevveksling mellom en forfatter og diverse medlemmer av foreningen med dette rare navnet. Jeg lo litt mens jeg leste, men det var mer av karakterene enn med, og jeg syntes boken bare ble rundet av, uten en slutt med litt swung over. Skal du kjøpe årets bok til bestemor til jul, ville jeg anbefalt denne.

Marie Sabine Roger`s "På bedringens vei" foregår i sin helhet i en sykehus seng. Og ja, Jean Pierre er på bedringens vei gjennom hele boken. Vi kommer inn i historien når all action er over.
Styrken i denne boken, og grunnen til at jeg kunne anbefalt den som lettlest litteratur til en mann på, la oss si 67, er sleivkommentarene til hovedpersonen i sengen. Han er morsom, og refleksjonene hans kan nok gi lesere i rette målgruppen noe å tenke på. For meg skjedde det for lite, det ble for ultra-koselig, og som den forrige boken her, ble den bare rundet av, dog på en fin måte.

May Lis Ruus`s "Nattmannens datter" har handling i Bergen.  Den er kjempespennende og passe romantisk, og i tillegg får jeg en god dose med lokalhistorie fra Bergen i det vi rundet 1700.
Dette er min første smusslitteratur-serie, og jeg angrer ikke på at jeg signet opp for den. Det er også veldig kjekt å få en bok i posten hver uke. Boken jeg fikk i går var nummer 12, så det betyr vel at det er et år siden jeg var med på lansering og byvandring i regi av forlaget. Som alltid blir gjeldende bok lagt til side for at jeg skal suge til meg siste nytt fra Lucies verden.
Har du lyst å lese første boken, så har de de på biblioteket.

Ildefonso Falcones`s "Barfotdronningen" kommer ut i september, men siden  jeg kan lese bok på iPad`en, sendte forlaget meg en pdf, så jeg kunne tjuvstarte litt. Jeg begynte i går kveld, og er allerede oppslukt av handlingen. Havets katedral fengslet meg så til de grader, og ga en flott dimensjon til mitt Barcelona besøk like etterpå. Fatimas hånd var også bra, så det var ikke rart jeg tok litt av da jeg så at forfatteren kom med ny bok. Gled dere, begynnelsen lover bra! Bare så synd at padda ofte er opptatt av andre brukere, og den er ikke god å ha med seg ut i solen.

12 kommentarer:

 1. Hadde en mistanke om at den ene boken kanskje var litt i roligste laget for deg og synd "Guernsey... ikke falt helt i smak heller, men sånn er det, vi kan ikke like alt. Det går trått med omtalene her i huset også for tiden og jeg ligger langt bak, mulig det kommer en omtale på den kosekrimmen fra Toscana i morgen,den viste seg altså å være fjerde og siste bok i en serie og den eneste som er oversatt til norsk... jaja, sånn kan det også gå.God bedring til knærne dine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trenger nok litt fart i bøkene, men jeg kjenner litt på det at det går litt for fort. Jeg blir fort utålmodig, for det er så mye som ligger på vent.
   Ikke likt deg å begynne på den fjerde boken nei, den kronologien er viktig. Håper fin-været holder til i morgen :)

   Slett
 2. Her var det mye bra:) Lurt å ta en liten oppsummering når man ellers ikke har tiden. Selv synes jeg det er greit å hoppe over noen av bøkene jeg har lest. Har ikke planer om å skrive om alle bøkene jeg leser, det blir det så stress av når man har lest så mange. Serier er så fint når man vil ha noe lett underholdning, og slappe av med og kose seg med. Ønsker deg masse god bedring med knærne, det er så kjedelig å ha vondt i kroppen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høsten er høysesong for kultur-ting, så jeg har bestemt meg for å ikke være så streng med meg selv med den skrivingen. Bøker jeg har fått av forlag må nesten omtales, men ellers skriver jeg bare omtale hvis jeg er veldig begeistret. Det var planen i alle fall. Jeg har heldigvis ikke vondt i kroppen når jeg ikke bruker den, så jeg unner meg et par hviledager til :)

   Slett
 3. Sitat: "Skal du kjøpe årets bok til bestemor til jul, ville jeg anbefalt denne." Jeg humret litt av denne.... Du e rnås nill da, finner det postitive når du egentlig ikke liket den noe særlig.. Kjenner meg igjen i det da, egentlig. Ja, for meg ble den også for tam, men det har jeg sagt før. Nå råleser jeg meg gjennom Bienes død, og ahr vel emst lyst til å lese noe annet- det er så mange andre bøker som presser på, og jeg vl helst bli bergtatt, forført, opplsukt- og det blir jeg ikke av Biene..

  SvarSlett
  Svar
  1. Biene likte jeg, men kanskje det var settingen? Hadde allverdens tid uten bøker som presset på. Begynte på den i en timeslang økt alene ved Donau kanal, og falt pladask for den. I dag skal jeg "sløse vekk" 1 times "lesetid" ved å la bilen stå, og spassere til jobb.

   Slett
  2. Ja, noen ganger klaffer bare bøker--

   Slett
 4. Godt å komme i gang igjen etter en lang ferie, skjønner jeg. Greit nok for meg som bare har ferie! Nå venter jeg besøk av sønnen med familie i helga. Gleder oss stort til det. Lillemann ble tre mndr nå, så det er fint å se han ofte. Det skjer så mye på kort tid! På bokfronten går det litt trått. Leser Oksanens Da duene forsvant, og det er så lite oppløftende lesning. Blir nødt til å ta pauser ofte. Neste bok må bli noe lett og enkelt! Har mange liggende.

  SvarSlett
 5. Gleder meg til hodet mitt roer seg såpass at jeg får lyst til å begynne å lese igjen. Da har jeg "Barfotdronningen" i sikte :-)Fantastisk å ha tilgang til denne siden din, Tine!!

  SvarSlett
 6. Jeg leser også Nattmannens datter- helt bergtatt! Leser den som e-bok, så må nok vente til 20. august for e-bøker blir ikke lansert før det. Alt for spennende slutt på forrige bok så går nesten ut av mitt gode skinn her mens jeg venter. Eneste negative jeg kan si om den serien er at jeg leser de alt for raskt. Klarer ikke legge de bort og er bortreist i Lucies verden et par timer så er det ny ventetid ;) God bedring til knær- sliter også med det. Bismaken ved å gå i fjellet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre fra en som også er hekta på Nattmannen. May Lis Ruus er fantastisk kunnskapsrik og flink til å holde på nerven. Knærne mine får slite litt i helgen, i morgen blir det tur igjen :)

   Slett