mandag 26. august 2013

Hånden av Henning Mankell - lydbokversjonen

Hånden er en helt fersk Kurt Wallander bok. Hvis du leste Den urolige mannen og trodde vi var ferdig med Kurt Wallander, så har du helt rett. Hånden er en liten novelle, han skrev for noen år siden, som føyer seg inn i rekkefølgen etter Før frosten.
Det var helt greit å høre Hånden etter Den urolige mannen, gledet meg bare over gjensynet med en litterær karakter som jeg trodde vi hadde hørt det siste fra. Liker datteren Linda godt, lurer på om det kommer bøker om henne?

Wallander begynner å bli en gammel mann, så at det er Ola G. Furuseth`s rolige stemme som leser passer veldig fint. Filen ble lastet ned på iPhonen min, og lørdag la jeg i vei på en lang tur, med lydbok på øret. Jeg hadde ikke fått med meg at boken var så kort, så jeg ble litt paff, da det så raskt gikk mot slutten. Som alltid når jeg hører eller leser Henning Mankell sine bøker, vil jeg ikke at det skal ende. Gjensynet med både far og datter Wallander er kjekt og boken er spennende.

Her kan du se hva forlaget røper om handlingen:
Kurt Wallander er sliten. Han har arbeidet i politiet i over 30 år og strever med motivasjonen. Nå vurderer han å ta en tur til Mallorca, men innser at han ikke får fred i sjelen selv om solen skinner.
Tidlig en søndag ringer hans kollega Martinsson og vil selge ham et lite hus på landet. Motvillig går Wallander med på å ta en kikk. Kanskje det er dette skiftet av omgivelser han trenger.
Han får nøklene og drar av sted til eiendommen. Han går inn hageporten og står blant epletrær, bærbusker og høstløv. På vei inn i huset snubler han i noe. Først tror han det er en trerot eller en gammel rive, men det viser seg å være skjelettet av en hånd som stikker opp av jorden.

Her kan du se hva Rita  og Berit synes om boken

2 kommentarer:

  1. Heisann, her har me vore samstemde - på fleire måtar :-)

    SvarSlett
  2. Har ikke lest noe av denne forfatteren før,så mulig jeg må sjekke ut litt nærmere.

    SvarSlett