mandag 12. august 2013

Hevneren av Jan-Erik Fjell

Gratulerer til Jan-Erik Fjell med atter en spennende thriller. Endelig er dagen kommet for lansering, du finner den i butikkene fra i dag.

Det er kanskje bare meg, men jeg synes Jan-Erik Fjell skriver på samme medrivende måte som vår alles kjære Nesbø. Storyen er lett å følge med på, du får delta litt i etterforskingen selv og det er ikke en side uten at historien har bevegd seg fremover. Har du først plukket opp en av Jan-Erik Fjell sine thrillere, kommer du ikke til å klare å legge den fra deg.

Vi stiftet første gang bekjentskap med politimannen Anton Brekke i Tysteren, som kom ut i 2010. Denne fikk han Bokhandlerprisen for, og det støtter jeg fullt ut, fo den var utrolig spennende. I 2012 kom Skyggerom. Denne leste jeg ikke før jeg hadde fått Hevneren i hende, men da skal jeg si jeg fikk fart på meg. (Takk og pris for fridager midt i uken, så det er mulig å sitte og lese i timesvis.)

Les gjerne Rita sin flotte anmeldelse av Skyggerom.

Det er Juritzen forlag som har sendt meg boken en stund før den kommer i butikkene. Samtidig la de ved den flotte høstkatalogen sin, hvor det er et fint intervju med den aktuelle forfatteren.
Her forteller han at i Tysteren lot han oss bli kjent med politimannen Anton Brekke, mens i Skyggerom ble vi kjent med privatpersonen Anton Brekke. I den tredje boken Hevneren er fokus en blanding av begge deler.

I Hevneren er der tre parallelle handlinger. Vi er tilbake til 1961 og det beryktede fengselet Alcatraz. Fengselet som først var militært, så føderalt. Det var 1500 menn som sonet på denne øyen. Det sies at ingen har klart å rømme herfra. I 1994 er fengselet nedlagt og fungerer som attraksjon. Et norsk kjærestepar som er på besøk blir kontaktet av en godt voksen amerikaner, som forteller en svært så spennende historie om Danny fra Norge som han satt fengslet sammen med frem til 1962, da fengselet ble nedlagt.
I nåtid treffer vi igjen Anton Brekke etter at han har dummet seg skikkelig ut og blitt midlertidig degradert. Han trives ikke i patruljebilen, og når hans tidligere kollega står fast i en mordetterforskning, kan han ikke dy seg og må snoke litt på egen hånd. Krimforfattere har en tendens til å stadig vekk introdusere nye mulige gjerningsmenn. Det skjer også her, bortsett fra at du bare får en sånn introduksjon. Mot slutten av boken hadde jeg ingen andre enn den ene kandidaten, så overraskelsen var stor, da jeg hadde tatt feil, gjennom hele boken.

Jan-Erik Fjell har fått til en veldig troverdig karakter i Anton Brekke. Jeg liker humoren hans og jeg liker at han har sine utfordringer, men ikke er en forsoffen alkis. Boken er en skikkelig "pageturner" som det heter på godt norsk. Turen fra Bergen til Zell am See i sommer gikk som en lek, takket være Hevneren. Denne må du ikke gå glipp av!

Her kan du se hva Rita synes om boken hvis du vil.
Her kan du se hva Dagbladet skriver i dag på utgivelsesdagen.

5 kommentarer:

 1. Jeg har lest Skyggerom og den siste, Hevneren. Den skrev jeg om på bloggen min.http://medbokogpalett.blogspot.no/2013/07/jan-erik-fjell-hevneren.html
  Enig med deg, jeg har funnet en ny krimfavoritt her!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt klart ny favoritt, gleder meg til neste bok! Bra du legger inn lenken :)

   Slett
 2. Adresseavisa ved Ole Jacob Hoel ga den også veldig god kritikk med et terningkast 5.

  http://www.adressa.no/kultur/article8041657.ece

  Jeg leste også Dagbladanmeldelsen før i dag. Dette er en bok jeg ser frem til å else, så den blir med i feriekofferten i september. Har ikke lest de andre av Fjell, men har også Tysteren liggende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er greit å lese dem i rekkefølge, men ikke et must. (Litt dumt å gå tilbake kanskje, så plukk med deg Skyggerom også) Heldiggrisen deg som trenger feriekoffert allerede i september, jeg må vente til oktober, men da er det Gardasjøen som står for tur :)

   Slett
  2. Gardasjøen er ikke å kimse av.:) Skyggerom hadde jeg etter blokbloggtreffet i fjor, men den ga jeg til søstre mi i julegave. Så den må komme senere, siden hun bor i Bodø.
   Etter to uker på tur på Balkan, drar jeg til Oslo på bokbloggetreff, deretter hjem til Trondheim og bytter ut bøker i kofferten. Etter det skal jeg reise resten av året, så jeg tar med noen pocketbøker som jeg kan lempe ut underveis, og ellers satse på ebøker og engelske bøker..:) Det blir Italia på meg også, i november.:)

   Slett