torsdag 31. desember 2015

Oppsummering for desember - og noen forsetter for neste år

Årets siste fullmåne på vei ned bak fjellet før frokost 
I desember måned opplevde jeg å få "lesetørke". Jeg pleier å ligge på 16-18 bøker i måneden, men jeg ble bitt av en basill som gjorde at bøkene ble liggende i hyllen. Det hele kan jeg skylde på Eli Kristin på bloggen Skorpionens hjørne, som fristet med flotte votter, og hjalp meg i gang. Da var det gjort, og jeg strikket 7 par på rappen. Sånt går ut over lesingen må skjønne.

Utrolig gode og veldig lett å strikke - anbefales!
Dette leste jeg i desember:
 1. Linn Ullmann - De urolige - 5
 2. Peter F. Strassegger - Før de henter oss - 5
 3. Mimir Kristjansson - Frihet, likhet, Island - 5
 4. Georges Perec - En mann som sover - 4
 5. Liza Marklund - Jernblod - 4
 6. Helene Uri - Fordi jeg elsker deg - 3
 7. Marina Fiorato - Beatrice og Benedikt - 5
 8. Jørgen Brekke - Paradisplaneten - 5
 9. Mia Søreide - Prinsesse Kristina av Tunsberg - 6
 10. Bobbie Peers - Luridiumtyven - 5
 11. Ari Behn - Tiger i hagen - 5
Paradisplaneten kommer ut 14 januar, og omtalen min kommer samme dag.
Av andre sosiale og kulturelle ting i desember kan jeg nevne at jeg så Hellemyrsfolket to ganger, så nå har jeg sett DnS musikalen tilsammen 5 ganger! Også var jeg på Lørdagsuniversitetet hvor Elisabeth Aasen snakket om Amalie Skram.

Noen tanker om det nye året:
 • Et nyttårsforsett for dette året var å lese mindre, noe 206 leste bøker i 2015 beviser at jeg ikke har greid. Jeg prøver igjen og håper å lande under 200 bøker i det nye året. 
 • 2016 feires Shakespeare sitt 400 års jubileum, og jeg håper å få lest, hørt eller sett litt Shakespeare i året som kommer.
 • Jeg vil ha et prosjekt som handler om en forfatter eller et tema, og først ut er katarene. Etter jeg leste romanen som omhandler prinsesse Kristina, har jeg bestilt fire bøker fra biblioteket om katarene. Hvilken forfatter jeg skal velge, utenom Shakespeare lar jeg tilfeldighetene bestemme.
 • Lesing og blogging tar mye tid, så i 2016 vil jeg prøve å skrive kortere, og gjerne la være å skrive om de bøkene jeg har lånt på biblioteket. Dette rett og slett for å frigjøre litt tid til andre ting.
 • Andre ting: https://www.facebook.com/events/1497201393924816/
  I form til Stoltzen 2016 startet i september. Målet er å greie 52 turer opp Stoltzekleiven før neste løp som er i september. Jeg ligger godt an med mine 19 turer, men må henge i for å ikke komme bakpå. 
 • For å få kontroll på blodsukkersvingningene vil jeg nærme meg lavkarbokosthold igjen, uten at det skal ta helt overhånd sånn som det gjorde for noen år siden. Har meldt meg inn i denne gruppen på fb, og håper det vil bidra med motivasjon. https://www.facebook.com/events/1716733735226141/
 • Mine eksistensielle grublerier har ført meg frem til at året skal begynne med Shoppestopp, noe familien har gjennomført med hell tidligere. Å holde seg unna butikker over lengre tid gir noen bivirkninger jeg lengter etter. Her trenger jeg egentlig ikke noen fb-side for motivasjon, men har no likt denne her: https://www.facebook.com/Shoppestopp2014/?fref=ts

Med dette vil jeg ønske alle som er innom bloggen et riktig godt nyttår!!  Et spesielt tusen takk til dere som trofast legger igjen livstegn her inne, jeg blir hoppende glad hver gang, så fortsett gjerne med det :)

18 kommentarer:

 1. Fin oppsummering og gode planar for det nye året. Det er viktig å vera opptatt av andre ting - i tillegg til bøker!

  Ynskjer deg eit riktig godt nytt år! Eg kjem til å "kikka innom" deg (altså bloggen din) med ujamne mellomrom i det nye året også.

  SvarSlett
 2. Fin oppsummering av 2015, og eg liker godt Shakespeare-prosjektet ditt. Blir spennande å følgje med på det.

  Kikker innom i det nye året og!

  SvarSlett
 3. Takk for et flott år. Du har gitt meg mange inspirasjoner ang bøker. Jeg fatter ikke at du rekker å lese så mye, imponerende.
  Jeg ønsker deg et godt nyttår og det blir spennende og følge prosjektet ditt om katarene og Shakespeare.
  Enig ang det med å styre unna butikker. Jeg har ikke kjøpestopp, men det er ingenting som frister mer. Det betyr at man har for mye særlig ang klær, selv om jeg har ryddet og gitt bort flere sekker til ulike organisasjoner i år. Det er en herlig følelse.
  Å ja, å holde seg i form er viktig, det viktigste av alt. Komme seg ut av godstolen og få liv i blodpumpa.
  Godt Nyttår!

  SvarSlett
 4. Gleder meg til å følge deg også neste år. Du er så fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. For en flott kommentar å ta med seg på nyttårskvelden :)
   Tusen takk til deg og alle dere andre som bidrar til å holde bloggen og meg levende. Godt nyttår alle sammen!

   Slett
 5. Godt nyttår, Tine :) Så flott oppsummering. Jeg bøyer meg i hatten for lesetempoet ditt og syns det er litt gøy at et av målene dine er å lese mindre ;) Her i huset har vi (ihvertfall vi voksne) et mål om å bli litt sunnere i det nye året og denne gangen skal jeg klare målet mitt som er å legge sjokoladen på hylla. Ha en fin første nyttårsdag, klemmer i fleng fra meg til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fin oppsummering, og mange flotte mål for 2016 ser jeg. Jeg har ikke lest noen av dine desemberbøker. Så flotte votter. Har aldri prøvd meg på votter før. Strikket min første lue nå i desember, så kanskje votter må bli et 2016 mål for meg. God nytt år!!!!

   Slett
 6. Jeg avsluttet bokåret med følgende bøker:
  - Thomas Enger:Banesår
  - Claus Lundekvam:En kamp til
  - Antti Tuomainen:Helbrederen
  - Antti Tuomainen:Mørkt som mitt hjerte
  - Lars Lenth:Brødrene Vega
  - Agnes Matre:Kledd naken
  - Atle Antonsen/Johan Golden:Ny hylle på Prix

  Bokåret ble bedre enn fotballåret.
  Jeg ønsker deg og din familie det beste for det nye året. Godt nytt år til deg og dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt du har et fotballben og et litteraturben å stå på, sånn at du uansett vagler deg avgårde når fotballen svikter (ja, for litteraturen svikter jo aldri...) Har lest tre av dine siste bøker og den jeg likte best må være Kledd naken, selv om En kamp til var interessant lesning.
   Godt nyttår Stig, alltid kjekt når du kikker innom (vi får krysse fingre for at de vinner mot Swansea i morgen :)

   Slett
 7. Fin oppsummering, Tine. Gleder meg til å følge deg i det nye året. Koselig å "bli kjent" med deg og takk for mange gode boktips!

  SvarSlett
 8. Ahh, slike votter fikk jeg også til jul
  , det må være en landefarsott -)
  Godt Nyttår til deg, og som alltid, imponerende leseinnsats!
  Siden jeg har lovet meg selv at alt er min business i 2016 er jeg programforpliktet å spørre. Hvorfor kortere innlegg, og hvorfor i alle dager ikke bøker som er lånt på biblioteket?

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår Ingalill! For en herlig innstilling til livet, at alt er din business :) Kortere innlegg fordi jeg vil at leserne skal gidde å lese alt, og kanskje de har litt kondis igjen til å kommentere etterpå. I det siste har jeg vært inne i en periode hvor jeg tenker at "ingen bryr seg" om jeg babler i vei om det jeg har lest hele tiden, så derfor tenker jeg at jeg kan bruke mindre tid på å blogge og mer tid på andre ting. Jeg leser jo en del leseeksemplar og de bøkene jeg har bedt om føler jeg meg litt forpliktet til å mene noe om på bloggen. Derfor er det mindre pes å lese bibliotekbøker, da slipper jeg og notere og forme glupe meninger mens jeg leser.

   Slett
 9. Hei Tine. Ønsker deg godt nytt år og lykke til med målene dine. Jeg kommer nok også til å blogge mindre, for å frigjøre tid til andre prosjekter, annen type skriving først og fremst. Blogge kortere, mer samleinnlegg kanskje, eller færre innlegg. Vi får se hva det blir til . Og så leste vi like mange, artig.:)
  Av dine desemberbøker har jeg to favoritter; Ullmann og Kristjansson.

  SvarSlett
 10. Jeg skal komme med månedens bokanbefaling og oppsummering enten i dag eller i morgen, jeg jobber med saken.
  Jeg har ingen mål for 2016 bortsett far å prøve å lese 100 bøker. Jeg har vært med i den utfordringen siden 2010 og klarte utfordringen først i 2014 med 102 bøker. Så jeg må ta meg sammen i 2016. Men andre forsetter og mål har jeg ikke for jeg bryter dem som regel kun etter få dager. Regler og mål er jo til for å brytes, hehe:)

  Lykke til med målene dine:)

  SvarSlett
 11. Jeg er så imponert over alle som er disiplinerte nok til oppsummeringer, planer og prosjekter! Her går det meste på lykke og fromme, i rykk og napp... Jeg får stadig tanker om ting jeg BØR eller KUNNE KANSKJE, men erfaring viser at det oftest renner ut i sanda! Når det gjelder 2016, har jeg kommet så langt som til å tenke at jeg bør komme a' jour det omtale av de (gode) bøkene jeg leste på tampen av 2015, og kanskje prøve å velge noen nominasjoner til Bokbloggerprisen... Det ville i det minste vært en slags god start!
  Ønsker deg et godt år med gode opplevelser, god stemning og mye glede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten: flotte votter!

   Slett
  2. Tror jeg er litt sånn som deg, liker ikke å gi meg selv for mange mål og delmål. Jeg velger lesestoff litt etter hva som byr seg og hva jeg blir fristet til å lese det som faller meg inn der og da. Takk for gode ønsker, håper du har en fin start på det nye året :)

   Slett
 12. Så herlig! Både den vottedilla som kom over deg. Så kjekt å kunne inspirere :)) Og så flotte votter du fikk strikket da!! Jeg er imponert. Flink! :D Det er så kjekt å se disse mariusvottene "overalt" og i så mange ulike fargekombinasjoner. Gode og varme er de også!

  Det er flotte planer du har lagt for det nye året. Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å lese alle de bøkene du gjør samt lage så grundige bokomtaler til hver. Jeg fikk plutselig 7 bøker som måtte leses omtrent innen 1 måned og jeg slet virkelig. De var alle fra biblioteket og fikk de nesten samtidig for desember måned (reservering..). Vel, 7 bøker i travleste måneden av alle. Det kunne ikke gå. Har lest alle - unntatt "Etter deg" som jeg ikke fikk påbegynt. Skal låne den av ei venninne, for den ønsker jeg virkelig å lese :)

  Nå har du iallfall fått oppleve valgets kval mellom strikk eller bok, hihi :D Harde prioriteringer fremover.

  Lykke til med alle planer og ønsker for det nye året. Spennende å følge deg. Et riktig godt nytt år ønskes deg, Tine!

  Klem

  SvarSlett