mandag 15. juli 2013

Mitt aller første besøk i vakre Wien

Ikke spør meg hva dette er kuppelen til, men fin var den i alle fall med solen rett bak
I løpet av uken i Zell am See hadde haugen med skittent treningstøy blitt så stor at vi bestemte oss for å leie bil i stedet for å ta toget til Wien. Da kunne sekkene med skittent tøy og treningsutstyr bli liggende i bilen, mens vi trippet elegant inn på hotellet med litt lett bagasje.
Frode holder en anstendig fart på motorveien, så kjøreturen var unnagjort på kortere tid enn hva togturen var estimert til, så sånn sett var det intet heft. Vi hadde allerede booket på Hotel Mercure og det var vi glad for, for dette var et flott hotell, mye mer sentralt enn vi hadde trodd.
Etter fire timer i bilen ville vi strekke oss ut litt, og to minutters gange fra hotellet fant vi den perfekte plassen. Helt ved Donaukanal (ikke store-Donau) fant vi en utrolig kul bar Adria Wien,  med liggestoler hvorav noen faktisk sto på sand. Her serverte de oss deilig thai-mat og iskald øl i en vidunderlig laidback atmosfære, så oppladingen til dagen var reddet.
Etter å ha ladet batteriene forvillet vi oss inn i sentrum. Jeg fikk knipset Stephan katedralen og vi fikk tittet litt i butikkene. Dette er en stor og temmelig forvirrende by, så vi mistet snart motet, og tuslet tilbake på hotellet, for litt mer seriøs planlegging av dagene våre her.
Den kuleste baren i by`n
Noen vil helst bli liggende....
Stephan katedralen ligger så tett at det er vanskelig å få et fint bilde, taket imponerte mest 

3 kommentarer:

  1. Herlig! Ser frem til flere bilder fra Vienna.:)

    SvarSlett
  2. Nå ble jeg misunnelig. Wien står høyt oppe på min vil-dra-til-liste. Heldiggris! :)

    SvarSlett
  3. Jeg drømmer om en uke i Wien :-) Del flere tips!

    SvarSlett