onsdag 17. juli 2013

Wien - "What to do listen" jeg ønsket meg før vi dro

Selve slottet var svært men litt "kjedelig". Hagen derimot var utrolig imponerende!
Vi har vært på besøk i mange store byer, og det er ikke ofte jeg blir positivt overrasket over det første besøket. For Wien er en storby, med sine 1,7 millioner innbyggere. Det er mye tagging på murer og hus, men det er svære kunstneriske greier, så det føles ikke som forsøpling. Klima gjør også at alle er ute, også de som kanskje ferdes litt på skyggesiden, så en ser litt av hvert, uten at det føles ekkelt. Tiggere som vi oversvømmes av i Bergen, har vi bare sett et par stykker av.
Grotesk men stilig allikevel 

Det var ikke lett å finne midten og utsiktspunktet. Sondre ble sendt ned igjen, så vi kunne ta bilde

Mange gode grunner til å feriere i Wien:

I Wien er det varmt, solfylt, grønt, rent og fullstendig trygt å ferdes. Byen har en fantastisk atmosfære, som gjorde at jeg trivdes i det jeg satte foten på asfalten!

Når du er klar, etter du har kult `an litt er det lurt å ta en "hopp on - hopp off" tur (alle tre linjene). Da får du oversikten, og kan planlegge de neste dagene.

Aller først må du drive litt slaraffenliv på en av barene/kafeene langs Donau kanal.
Det er supert å jogge/sykle langs samme kanal, hvis du har litt energi som må brennes av.

Her er masse flotte bygninger å se på, og et hav av konserter du kan gå på, så det er bare til å slå seg løs.

Undergrunnen er lett å forstå og å bruke, så for all del ikke gå deg ihjel. Kjøp dagskort, du stempler kortet første gang du går inn, så kan du bare ha det i lommen resten av dagen, de sjekker ikke. Barn er gratis!

Schønbrunn Schloss er verdt turen (ikke bruk 65 euro på å gå inn) Sjekk ut labyrintene og evt. dyrehagen. For oss var det mer enn nok å oppleve den gigantiske hagen.

Shopping gjør du i Donauzentrum. Dette er det største shoppingsenteret jeg noen sinne har sett, med sine 260 butikker. Du tar U1 linjen i 12 min. fra Stephanplatz.

Ta turen til Donauturm. Dette ligger også utenfor sentrum, så her får du bruke dagspasset igjen. Dette er Wiens høyeste "bygning", med roterende restaurant i toppen. Vi har bestilte bord noen uker før vi ville hit, og det var nødvendig, for det var fullbooket.

Tivoli, Riesenrad. Vi busset bare forbi dette tivoliet, men det var ganske stort, og det staselige pariserhjulet fra 1897 har sin helt egen historie som er verdt å få med seg.

En advarsel: Dette er en sykkelby. Syklister har egne felt i alle store veier, med egne trafikklys og greier. Det får fort unna, så du må passe godt på at du ikke valser fra fortauet og inni sykkelveien. Og bare for å ha sagt det, vi har ikke sett en eneste syklist med hjelm.

Sånn ser Schønbrunn Slott ut ved ankomsten
Prydhagen med utsiktspunktet i bakgrunnen

3 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg lyst til å dra til Wien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du hadde digget atmosfæren her :)

   Slett
 2. Å, jeg blir bare mer og mer misunnelig jeg :P Ser kjempedeilig ut! Og kjekt med noen tips til den dagen jeg endelig klarer å dra meg avgårde til Wien :)

  SvarSlett