søndag 21. juli 2013

Grossglockner Berglauf 2013 - for et eventyr!

Endelig! Sammen med 998 andre satte han avsted oppover mot Østerrikets høyeste topp

Dette har vært en helt fantastisk dag. Jeg har vært tilskuer til mangt et motbakkeløp de siste årene, men dette tok virkelig kaka. For en fest, og for et arrangement de klarte å dra elegant i land, uten det minste pes.
Fra tilskuerne i det minste, litt mer pes var det nok fra deltagerne, for skal jeg dømme etter blikket jeg fikk fra Frode da jeg ropte "løp då!!" 100 meter fra mål, så hadde det vært pes nok. Det var jo, i og for seg 26-27 grader så det er ikke rart de var svett. Jonathan Wyatt kom inn som nummer 6, og skylte også på varmen da han ble intervjuet.
Det var tre nordmenn som startet i dette (fantastiske! har jeg nevnt det?) løpet. I tillegg til Frode som ble nummer 99 i klassen sin, deltok Vegard Austevoll, en 16 åring som startet i klassen M19 og han kom som nummer 3 i sin klasse. Therese Sjursen (Fana) forsvarte den bergenske ære på kvinnesiden. Hun ble nummer 8 totalt av kvinnene og vant klassen K35. Gratulerer Therese!

Gjengen, like før start. Full musikk og full halloy 
Noen av oss som snek oss ned i løypen
Frode når han har hundre meter igjen, "litt" sliten....
Grossglockner, verten vår i dag. Heldigvis skulle de ikke helt opp
Deltagerne startet i tre bolker med 10 minutters mellomrom. Det sto busser klare (gratis) til å ta tilskuerne med opp på toppen, etterhvert som vi var klar til å dra.
På toppen var det full rulle. Her er det infrastruktur så det holder. Vi er absolutt ikke ute i ødemarken, selv om motbakkeløperne har løpt i en, to eller tre timer i naturen.

2 kommentarer:

  1. Kjempebra jobbet, må prøve dette neste år! :)

    SvarSlett
  2. Tøft! jeg må helt klart vurdere denne for 2014 :)

    SvarSlett