mandag 29. juli 2013

Botnkrona - høyeste topp i Alstahaug Kommune 1066 moh

Syv flotte søstre på rad, bildet er tatt fra Dønnamannen
Botnkrona, den største av de syv søstrene, var andre topp på programmet denne sommerferien. Vi kom fra Sømna og tok inn på Napoli kro og motell, et sted som kan anbefales fremfor det eneste hotellet i Sandnessjøen.
Tidlig neste morgen kjørte vi til den første av de tre parkeringsplassene som er merket Syv søstre. Her parkerte vi ved kraftverket, og fulgte en fantastisk flott sti oppover. Før det ble svaberg og seinere stein, var det myk fin fjellsti å gå på. Mot slutten blir det bratt, og luftig, men en blir ganske euforisk over utsikten som utfolder seg, så en glemmer høyden.
Vi brukte to timer opp (da peste jeg godt...) men siden Frode skulle videre over flere søstre, var det om å gjøre å komme opp i en fei.
På toppen sa vi god tur til hverandre, og Frode gikk tilsammen 5 søstre, før jeg hentet ham ved den midterste parkeringen. Da hadde han gått 18 km og 2400 høydemeter. Ikke lett farvann å ferdes i for en som er fargeblind og ikke så lett får øye på de røde prikkene.
Sandnessjøen er absolutt ikke en "by" å besøke, tror det er det styggeste stedet jeg har sett, så det er nesten psykedelisk at de har disse vanvittig flotte fjellene i bakgrunnen. Denne turen anbefales på det sterkeste! 
Igjen, takk til WWV og Inger Lise for flott veibeskrivelse.

I boken Norges beste toppturer finner du en fin beskrivelse av turen og toppen og også den neste toppen vi besteg på denne turen Dønnmannen.
De fem søstrene som Frode løp over, med Botnkrona helt til venstre

1 kommentar:

  1. På Dønna har jeg vært, og de syv søstre sett på avstand. Frode er spreking.:) 5 topper..
    Søstra mi og mann er også i nærheten av de syv søstre i dag. De har rorbu utenfor Sandnessjøen hvor han er fra (jeg skal ikke si at du synes byen er stygg.;) )
    Flott bilde av vanvittige fjell.:)

    SvarSlett