lørdag 13. juli 2013

Feriens mest spennende tur hittil 1200 høydemeter på 8 km

Turen startet ved en gigant demning som vi hadde sett ned på dagen før
I dag var siste dagen med "gratiskortet" vårt, og vi busset inn til Kaprun, som vi har gjort flere ganger. To stopp videre fra der vi har gått av noen ganger slutter veien, og vil du videre kan du kjøpe ny billett og bli med en buss inn i fjellet og opp til demningene.
Det gjorde vi i dag, en spennende tur gjennom trange tunneler, helt til den fantastiske demningen som vi så ned på fra Kitzsteinhorn i går.
Her begynte turen vår på Arnoweg i dag, tilbake mot det siste av de tre banestoppene på veien ned fra Kitzsteinhorn. På turen tilbakela vi tilsammen 1200 høydemeter, hvorav noen ble klyvd på hender og føtter. Vi måtte passere noen flekker med snø som lå igjen, som var temmelig bratte, men ikke verre enn at Sondre lot fjellstøvlene bli liggende i sekken. Vi møtte ikke mange turgåere på denne turen, men to av dem advarte sterkt mot at vi skulle gå videre, pga. snø. Vel, vi gjorde som vi pleier, lytter men fortsetter ufortrødent videre. Og heldigvis for det!
Der var flere utfordringer som skulle forseres på veien, dette var en av de lette

Bildet skal vise hvor bratt det er, men det kommer ikke helt frem
Siden vi skulle ta banen fra den stasjonen hvor vi har spist apfelstrudel flest ganger, kalte vi turen for apfelstrudelruten, men den heter 726 Hochkammerweg på kartet, og kan anbefales, hvis du liker variert og litt utfordrende gange i fjellet.
Turen var på 8 km/1200 høydemeter/3,5 time.
Det er godt å puste på 2600 moh - og vi er veldig stolte av å ha godt halvparten av høydemeterne

Bussturen hjem ble avbrutt ved Rodelbahn`en sånn at Sondre kunne få seg en tur til, for det der var vist kjempegøy.
I morgen er siste dagen her. Vi hadde tenkt å ta toget til Wien, men har nå bestilt leiebil til mandag morgen. Vi måtte ha et sted å oppbevare alt skittentøyet, når vi flotter oss i hovedstaden. Lekse lært: husk leiligheten må ha vaskemaskin og i alle fall tørkestativ.

2 kommentarer:

  1. Tøfft av ungene å gå disse turene. Koser meg med bildene. Takk for at du deler.:) Og god tur til Vienna....:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja Sondre er en skikkelig tøffing når det gjelder å gå i fjellet. Det gjelder å ta dem med seg fra de kan gå, så går det av seg selv.

      Slett