mandag 8. juli 2013

Dag to av treningsleiren i Zell am See "6 timers tur" i alpefjellene

Sondre midt inni skogen på nesten 2000 meter
Banestasjonen hvor vi gikk av. Bilde tatt etter 100 høydemeter ned og 100 høydemeter opp 
Denne dagen startet vi med å oppsøke turistinformasjonen og kjøpe Zell am See kort. Da kan vi busse og bane og bade så mye vi vil en hel uke.
Fotturen startet med 2 km opp i hugget bak huset hvor banen til Schmittenhøhe starter. Den fraktet oss opp til 1965 over havet. Frode hadde lovet oss en flat lang-tur, og det ble innfridd i dag. Fra banen gikk vi først ned og så opp 100 meter, for så å gå gjennom en liten skog (!) Vi hadde en stund svære grantrær på venstre siden og buskvekst på 15 cm. på høyre side av stien. Fasinerende!
Apfelstrudel er godt også i Østerrike
Etter en time kom vi til Hochsonnbergalm hvor de drev setring, og vi fikk sjansen til å smake vår første apfelstrudel. Denne var døds-god, hjemmelaget og servert med et stort smil.
Turen videre gikk bort og bort og bort, og vi fikk kjenne på det at vi egentlig er "motbakkefolk". Gu kor kjedelig det er å gå på flaten. Etter fire timer (ikke seks!) nådde vi Schattberg hvor vi drakk en velfortjent øl, før vi tok banen ned til Saalbach. Det som var det mest fornøyelige med turen var at Frode hadde full kontroll på busser og sånt, og taimet det sånn at vi gikk rett på bussen til Zell am See. Bedre ferie-organisator skal du lete lenge etter!
Woao-faktoren på denne turen var mye lavere enn den i går. Det ser vi på hvor mange bilder vi tok. Turen i dag var mye lenger, vi tilbakela tilsammen 20 kilometer, men utover det var den ikke spesielt spennende. Turen i går gikk vi opp 900 høydemeter, mens den i dag ble det 200 eller litt mindre.
Det er utrolig godt å slippe å gå ned 1100 høydemeter sånn på slutten av turen :)

Sjekk ut 360 graders filmen som Frode laget på denne lenken.

6 kommentarer:

 1. Flott ferie da! Hygg dere skikkelig! Her er det familieferie med barn og barnebarn, og lite tid til bøker. Men det er helt greit!

  SvarSlett
 2. Tøffinger! Kos dere masse på straffleir! Eh... treningsferie.. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes jeg tok hardt i da jeg gikk over fra å kalle det ferie til å kalle det treningsleir :) Har hatt en hviledag i dag, og selv om vi spiste lunch på 2000 meter (bane) så gleder jeg meg til tur i morgen...

   Slett
 3. Hei alle tre....
  Sitter og spiser potetekake, men skulle gjerne hatt kloen i den eplekaken.....mmmmm
  Ha det fint hilsen m+p

  SvarSlett
  Svar
  1. I morgen blir det tur igjen, etter hviledag i dag. Da skal vi teste ut mer apfelstrudel i fjellheimen :)

   Slett
 4. Fin tur og fine gutter!

  SvarSlett