tirsdag 30. juli 2013

Monarkenes flukt av Barbara Kingsolver - boken på vent i dag


Igjen er det tirsdag og Beate sin utfordring. Det er så lenge siden jeg har vært hjemme at jeg ikke er helt sikker på hva som er den mest aktuelle "på vent" boken i hyllen.
Den boken som er neste i rekken av bøkene som er med på biltur er Monarkenes flukt av Barbara Kingsolver.
Dette er en bok som Juritzen forlag har vært så grei å sende meg, så jeg har egentlig ikke noe formening om hvordan den er. Den snek seg i alle fall med, foran flere andre bøker jeg hadde på lese planen min for sommeren.
Av bøkene i den haugen har jeg lest fire av ti, så det er ikke alltid at tingene går helt etter planen. Jeg har fått noen bøker fra forlag, og andre ting har "forstyrret", men leselisten for juli endte på 12 bøker, to mer enn "taket" jeg hadde satt meg. Ja, ja, det var no noen færre enn juni, så det går rette veien. I august håper jeg å komme igang med trening, så da skal jeg greie under 10 bøker....

Oppsummering for juli:
 1. Jan Erik Fjell - Skyggerom - 5
 2. Jan Erik Fjell - Hevneren - 6
 3. Kate Mosse - Citadell - 5
 4. David Foenkinos - Nathalie - 6
 5. Alicia G.Bartlett - Mørke netter i Barcelona - 4
 6. Lisa O`Donnell - Bienes død - 6
 7. Susan Hill - Woman in black - 5
 8. Jon Hallur Stefansson - Korsets tre - 5
 9. Anne Enrigth - The forgotten Waltz - 5
 10. Khaled Hosseini - Og fjellene ga gjenlyd - 6
 11. Anne Frank - The diary of Anne Frank - 4
 12. Kathleen MacMahon - Og så kom du - 5
Og så til på vent boken. Dette sier Juritzen om handlingen:
D ellarobia er lei av sitt ensformige liv og et lidenskapsløst ekteskap. Hun klarer endelig å utfordre seg selv og har avtalt å møte en ung elsker i skogen bak huset.
Der blir hun plutselig omringet av et gullregn. Det viser seg å være tusener på tusener av de sjeldne Monark-sommerfuglene.
Et forskningsteam kommer for å undersøke hvorfor sommerfuglene har samlet seg i en skog i Nord-Amerika istedenfor å fly til Mexico hvor de tilbringer vinteren.
Dellarobia får varme følelser for forskningslederen, og hun lærer at også hun har en viktig plass på vår skjøre jord.
Dette virker veldig lovende. Som du kan se har Barbara Kingsolver skrevet mange bøker, mer om henne og boken, når jeg har lest den. Jeg starter nok på den så snart jeg er ferdig med "Og så kom du" som jeg koser meg veldig med.
Ha en strålende sommer-tirsdag alle sammen, og husk å gå inn på Beates blogg å få med deg tips til flere bøker som er verdt å få med seg :)

9 kommentarer:

 1. Nydelig omslag! Gleder meg til å høre om boken har falt i smak etterhvert:) 12 Bøker i Juli er jo kjempebra! Mye gode bøker har du lest også etter karakterene å bedømme. Ser det er mange av bøkene der jeg også har planer å få lest etterhvert som Jan Erik Fjell,Khaled Hosseini og Kate Mosse:)Ønsker deg en flott August lese måned til deg!:)

  SvarSlett
 2. Denne står på vent her hos meg også og jeg ser frem til å stifte bekjentskap Kingsolver, 12 bøker er slett ikke verst det, ser at "og så kom du" havnet på en firer hos deg, jeg var vel litt mer entusiastisk når det gjaldt den. Kos deg videre på tur:)

  SvarSlett
  Svar
  1. For å gjøre ferdig listen ga jeg "Og så kom du" en 4`er etter ca 100 sider. Har nå lest 100 sider til og den har klatret til en 5`er :) Her ligger mye spenning på lur til slutten, hvis den blir innfridd på en artig måte går den enda høyere. Klarer i alle fall å stenge ute familiesnakk for å lese, så boken fenger :)

   Slett
  2. Så bra! Er spent på om du kommer til å like slutten....

   Slett
 3. Denne ser jeg også frem til . Den har ligget og ropt på meg en stund stund :) masse fine bøker har du lest også , flere av dem har jeg på vent , ig Citadell liker jeg veldig godt .blir kanskje ferdig med dem kolossen dag :)

  SvarSlett
 4. Hei!
  Jeg har lest en av hennes tidligere bøker, "Gifttreet", og den var fantastisk god!!
  Denne har jeg også stående, og som vanlig når forventningene er høye, blir resultatet at jeg "grugleder" meg ;o)

  SvarSlett
 5. Virker bra, har aldri lest noe av henne tidligere, men fikk lyst til å lese denne

  SvarSlett
 6. Høres ut som en fin bok. Ser du har fått lest 12 bøker denne måneden. Har kun lest Anne Franks dagbok av de du nevner. Jeg har kun lest 6 i juni. Selv med 3 og en halv ukes ferie. Det har vært så herlig sommervær og i tillegg har vi gravlagt to i familien, så det har vært mye farting

  SvarSlett
 7. 12 bøker er skikkelig imponerende! Det er jo kjempebra! Jeg har ikke lest noen av de enda, men jeg har flere av de på vent. Boken din på vent ser også svært lovende ut! Nydelig omslag i alle fall :)

  SvarSlett