lørdag 6. juli 2013

Sommerferie 2013 - Østerrike - Zell am See

Sondre sjekker badetemperaturen i Zell See
Sommerferien er og blir årets høydepunkt. Etter å ha tilbragt ferien i Italia ved Lake Como og Lake Garda, la vi i år ferien til Zell am See i Østerrike. Her er det temperaturer å leve med, lite regn, vann å bade i og masse fjell og gå på tur i.
Turen gikk fra Bergen kl. 05:00 lørdag morgen, og vi ble hentet på tog stasjonen i Zell am See og kjørt til leiligheten kl.17:00. Østerrike er ikke så langt hjemmefra, men det tar sin tid, selv om alle fly og tog har gått i rute.
Jeg har sittet med nesen i Jan-Erik Fjells nye thriller Hevneren, så turen gikk smertefritt for min del.
Leiligheten var helt toppers. I første etage i et flott Tyrolerhus, noen minutters gange fra innsjøen og sentrum. Zell am See var også vakker, selv om vi ble veldig forbauset over hvilke mennesker vi traff her. Her er den største samlingen av burkakledde damer jeg noen gang har sett. Og da snakker jeg heldekket. Det virker som 80 % av turistene her er praktiserende muslimer. Innfødte ser vi ikke i det hele tatt, og andre turister må en speide for å få øye på. Merkelig, ikke det vi forventet å treffe på blant høye fjell og tyrolerhus.
I morgen starter "treningsleiren". Da har Frode planlagt en tur på 6 timer, med buss til Kaprun, bane et stykke oppover fjellsiden og 800 høydemeter til fots. Da er vi oppe på 2300 moh, og er sikret utsikt for alt strevet. Vi fyller sekken med solkrem, kikkert, fotoapparat, vann og mat, og bruker hele dagen.

3 kommentarer:

  1. Kos deg sååå mye!! Mye god lesetid i sommer vettu ;)

    SvarSlett
  2. God ferie! Og lykke til med "treningsleiren". Dere er så spreke!

    SvarSlett