lørdag 1. februar 2020

Oppsummering for årets første lesemåned

Det er ikke tvil om at jeg har lest mye i begynnelsen av 2020. Jeg har begynt å bestille bøker på biblioteket, og noen ganger kommer bøkene tett som haggel, så det er bare til å holde unna.

Januar ser sånn ut:
 1. Kristin Hauge - Ritualer - 4
 2. Tove Braathen - Effekten av måneskinn på nyfallen snø - 5
 3. Bror Hagemann - Det vidunderlige - 4
 4. Margaret Atwood - Flommens år - 5
 5. Jan Kjærstad - Forføreren - 5
 6. Brit Karin Larsen - Berøringen - 6
 7. Milan Kunderas - Uvitenheten - 4
 8. Kjersti Bjørkmo - Hadde du bodd her hadde du vært hjemme nå - 3
 9. Kjersti Anfinnsen - De siste kjærtegn - 5
 10. Lucinda Riley - Solsøsteren - 4
 11. Klas Østergren - Hilde Wangel - 5
 12. Henrik Ibsen - Et dukkehjem - 5
 13. Kjersti Anfinnsen - Det var grønt - 5
 14. Ingvild Bræin - Grotten - 5
 15. Merete Pryds Helle - Nora - 5
 16. Jan Kjærstad - Erobreren - 4
 17. Linda Olsson - Langsomt lukker jeg døren - 5

Statistisk blir det sånn:

Romaner: 15
Krim: 0!?
Sakprosa: 1
Dikt: 1

Det var litt av en aha-opplevelse å telle gjennom sjangerne, siden jeg leser etter innfallsmetoden (litt styrt av biblioteket) forbauset det meg oppriktig at jeg ikke har lest krim i år. Jeg deltar i Diktlesesirkelen til Anita, boken fikk den eneste 3`eren på listen, men jeg har sagt det før, det er ikke boken det er nok meg ☺ 1001-lesesirkelen til Elida har også fått sitt bidrag, med Uvitenheten.

Så var det bloggingen da, jeg har skrevet om alle bøkene (de tre siste kommer). Planen er å bruke mindre tid på bloggingen, men jeg vil legge ut noe om hver bok, så jeg har et oppslagsverk for lesingen min. Det er vanskelig å skrive lite, men jeg øver meg stadig. Takk til alle som er innom og kommenterer, alltid gøy med litt liv på bloggen. Flere av bøkene jeg har lest denne måneden, er på anbefaling fra andre bloggere, kanskje noen kjenner seg igjen?

Stikkord for kulturmåneden januar:
De musikalske dvergene, Lyttelos, Dagny Juel & Edvard Munch konsert på KODE, Opera på biblioteket, Modernismen med Gunnar Danbolt, Draumkvedet i Mariakirken, Mahlers 9`ende med Harmonien.

Fra lysfesten og åpningen av 950 års jubileet til Bergen by

Planen for februar er ikke spikret, jeg må lese ferdig siste bok i MaddAddam-trilogien, og siste bok i trilogien om Jonas Wergeland. Jeg har en bok om kosthold Omstart 30 liggende klar, en om London som jeg er litt spent på, og Inger Merete Hobbelstads bok om Dronning Elizbeth, selv om jeg kanskje fikk med meg det meste da jeg så The Crown på Netflix. Teaterstykket Brand av Henrik Ibsen må også leses og leveres tilbake til biblioteket, også må jeg ikke glemme de tre bøkene jeg har på iPad`en og Kindel. Det ser ut til å bli en travel februar ☺


20 kommentarer:

 1. Mange flotte bøker har du fått lest i januar. Det er litt stress med biblioteket ang at man må bli ferdig, har Berøring liggende ser du likte den super godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenker det blir en vanesak når jeg bare kommer inn i det. Gled deg til Berøringen, den har virkelig fortjent sine seks prikker på terningen :)

   Slett
 2. Oj, det var litt av en start på det nye året. Jeg har gått litt rolig ut i 2020.

  - Jens Henrik Jensen/ Lupus
  - Peter James/ Du er død
  - Ninni Schulman/ Bare deg
  - Stefan Anhem/ X måter å dø på
  - Yrsa Sigurdardottir/ Dukken
  - Joakim Zander/ Vennen

  Bare krim foreløpig, noen litt ekle også��

  Ønsker deg og dine en god helg��

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips om Dukken, Yrsa er en av mine favoritter, men denne utgivelsen har jeg ikke fått med meg. Må gjøre noe med mangelen på krim i januar :)

   Slett
 3. Jeg er imponert over hva du får lest (og opplevd) :)
  Og ingen krim !!!
  Det er moro å følge lesingen din.
  Opera på biblioteket? Funket det bra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker at du følger med, og ja her i gården er det full fart hele tiden. Opera fungerte veldig bra, bortsett fra at lokalet de bruker (kafeen Amalies hage) er alt for lite for et stort operapublikum i Bergen. Kom fra lyttekurs på noterommet akkurat nå, etter å ha opplevd Annabel Guaita for andre gang, denne gang med Griegs amollkonsert.
   Takket være Stigs krimtips, blir det krim på meg i februar :)

   Slett
  2. Lyttekurs!? Spennende!

   Mye bra krimtips!

   Slett
 4. Hvor ble det av krimmen? Jau jau!
  Du har lest ca det dobbelte av meg , men det er vel vanlig?
  Ser igjen en påminnelse av at jeg må lese Britt Karin Larsen.:)
  Ellers er du jo veldig aktiv kulturelle person.:) Imponert!
  God februar tul deg Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei si det du, merket ikke det før jeg skrev oppsummeringen. Har bestilt krim til februar, så den tabben gjør jeg ikke neste måned :) Det blir mye kultur på meg om dagen, herlig med gangavstand vet du. Det ble litt mange bøker denne måneden, må venne meg til det nye regimet med utstrakt bruk av biblioteket, men det går seg vel til. God lesning i februar Anita!

   Slett
  2. Ja, det merkes sikkert-- det med tilgjengelighet/gangavstand.:)
   Jeg skal også lese en del krim i februar, pga Krimfestivalen i februar. Men vet at jeg orker bare to i slengen, så må det en annen bok til, og så kan jeg ta en ny krim osv..
   Takker.:)

   Slett
 5. Det der med å lese andres blogger og å få klesetips er til tider skummelt. Jeg vurderer om jeg skal se på tbr-listen min på Goodreads og Bokelskere for å luke ut bøker jeg aldri kommer til å få lest :-D Langsomt lukker jeg døre ser jeg frem til, jeg har virkelig likt tidligere bøker av Olsson. Men Berøringen ga jeg bare terningkast fire. Det kan ha noe med at jeg leste den som ebok, det ser ut som jeg ikke får helt samme følelsen for bøkene da. Men den traff meg ikke helt. Solsøsteren står på tbr-listen den og. Jeg har bare lest de to første, men resten står her i bokhyllen :-)
  Ha en riktig fin lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også "ryddet" i tbr hyllen min på Bokelskere, det handler litt om å være realistisk :) Tror det er noe i at ebøker ikke får samme sjansen som papirbøker, leser både på iPad og Kindle nå, i tillegg til papir, og det er en merkbar forskjell

   Slett
 6. Du leser mye, jeg er imponert. Hobbelstad sin bok har jeg kjøpt og skal lese. Er også spent på om det er mye nytt å lese i den så mye jeg har sett på TV om dronningen, også The Crown på Netflix. Trilogien til Kjærstad stod lenge i bokhylla. Det ble aldri noe klaff da jeg startet å lese den første. Til slutt ga jeg bøkene bort på loppemarkedet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hører flere som kommenterer Jonas Wergeland-trilogien som uoverkommelig, men som lydbok som surrer og går føler jeg den er helt ok. Forføreren som er den første boken likte jeg godt :)

   Slett
 7. Verkeleg overraskande at du ikkje har lest krim i januar. Men du tek det vel igjen, har eg ein mistanke om :-) Det kjem mykje bra ny svensk krim utover våren, og dessutan går det an å lesa halvny/halvgammal krim óg.
  Eg er ein varm tilhengar av biblioteket - det er ei god teneste som absolutt bør brukast! Og kanskje vert tilgangen på nye bøker betre dersom lånarane etterspør dei meir?

  Har ikkje lest nokon av dine januarbøker, men skal lesa Berøringen ved høve. Byrja på Forføreren av Kjærstad for nokre år sidan, men likte den ikkje og avbraut. Eg hugsar ikkje no kva det var eg ikkje likte med den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har du sett kom litt overraskende på. Leser krim nå da, så jeg skal rette opp i fadesen. Tror kanskje ikke Forføreren fester seg hvis en ikke liker det en leser, i alle fall ikke de to neste bøkene, som er mer av det samme, men mye plattere.
   Gled deg til Berøringen :)

   Slett
 8. Nok en svoren bibliotektilhenger her.
  Skal bli artig å se om det nye regimet ditt (bibliotek), på sikt, kommer til å forandre lesevanene. Jeg leser ofte det som er, rett under nesa, tilgjengelighet i øyeblikket, og da vil det naturlig nok utgjøre en forskjell om stabelen er nylig er hentet fra postkassa (lesereks), eller er lånt i bøtter og spann, (eller kjøpt/posesalg for den del).

  (Synes alle skal glemme dette med å skrive mindre!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at noen vil at vi holder oppe trøkket på skrivingen, digger besøkene dine, og alle andres også selvfølgelig, det hjelper på skrivelysten.
   Jeg er utålmodig så å måtte vente lenge på bøker funker egentlig ikke, men jeg øver meg. Har en backload, også eBokBib når det kniper, så selvsagt roper jeg høyt JA! til biblioteket jeg også :)

   Slett
 9. Du all verden der var det mange bøker i januar, gitt. Ikke fordi jeg er overrasket, jeg vet du leser utrolig raskt. Eneste boka jeg har lest der - er ikke overraskende - boka fra Atwood. Ellers var det mye ukjent, og flere kjente jeg ikke har lest. Alltid kjekt å lese omtalene dine for vi leser så veldig forskjellig. Enkelt måte for meg å holde meg oppdatert på hva som skjer der utenfor mitt nedslagsfelt :)
  Det med å skrive mindre, men om alle bøkene, er jeg enig i. Ser imidlertid, at når jeg skriver samleomtaler så blir omtalen av hver enkelt bok ikke nødvendigvis kortere enn om jeg skriver ett og ett innlegg. Det er bare motivasjonen til å sette rumpa på kontorstolen som blir enklere. Når jeg først sitter, så er det enkelt å skrive mer om gangen. Praktisk ;)
  At du ikke har lest krim er nesten imponerende. Jeg bruker krim på øret, og etter jeg ble hektet på Storytel (og fikk meg trådløst headset som IKKE sitter inni ørene, men gir meg en viss kontroll over hva som skjer "på utsiden" også) så har det vel ikke vært en eneste måned uten krim.
  Vi er flere som har omfavnet biblioteket etter at leseeksmplar ble regnet som reklame. DET liker jeg! Tror ikke jeg har mottatt ei eneste bok etterpå, og det skal jeg fortsette med. Bruker biblioteket her borte, det er jo bare kos. Og så får jeg lest bøker som jeg nødvendigvis ikke hadde fått lest ellers om jeg bare hadde konsentrert meg om det siste nye. Nei - leve biblioteket! Jeg har omsider funnet veien tilbake. Herlig :)
  FinFeb til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for en herlig tilbakemelding, gøy at du leser omtalene mine. Jeg starter et blogginnlegg når jeg legger ut bilde av ny bok på bloggen, da er det lettere å sette seg ned underveis eller etterpå, og få omtalen ferdig.
   Nytt headsett er på ønskelisten, men pga. kjøpestopp må jeg vente til bursdagen min i mai :)
   Det blir nok noen leseeksemplarer på meg, (fra forlag som ikke krever reklamemerking) for køen på biblioteket er eviglang på et par av bøkene jeg higer etter å lese. Tom for lesestoff går jeg ikke, så en stor utfordring er det ikke :)

   Slett