onsdag 28. november 2012

JuleBIL - Bergen Impro Laug på Den Nationale Scene

Bergen Impro Laug ble startet i 2003 og har hatt mange forestillinger. Dette er første gang jeg hører om dem, og jeg var ikke sen om å sikre tre billetter til kveldens forestilling.
Den fant sted på selveste Store Scene på DnS, så de fikk god plass til å boltre seg på.
Som navnet sier er dette improvisasjon, og for oss som kjenner (til) skuespillerne var vi forberedt på at dette kunne bli hysterisk morsomt.
Hildegunn, mamma og jeg benket oss midt på andre rad, litt for nær scenen og skuespillere som var troenes til hva som helst. Det ellers rolige og gråhårede publikum som vanligvis fyller setene ved store scene, var byttet ut med høylytt ungdom. Mange av dem viste godt hva de gikk til, og var med på notene med en gang. For her satt vi ikke passivt i salen og så på, men publikum var med så det holdt.
Og morsomt ble det. Vi var imponert over hva de klarte å lire av seg, helt uten å tenke seg om.
Andre og siste forestilling finner sted onsdag om en uke, så løp å kjøp billetter, for dette var gøy!
Etter å ha lest både BT og BA på morgenkvisten dagen etter, undrer jeg meg over hvorfor kulturjournalistene i Bergen, ikke kjenner sin besøkelsestid. Dette var jo et artig skjæringspunkt mellom høykulturelle DnS og utemmede studenter. Hvor var dere?

4 kommentarer:

 1. åååh dette høres gøyt ut :) det er så kjekt å gå i teater :)

  SvarSlett
 2. Liker spesielt det su skriver i blå skrift, Tine! Hvor er kulturjournalistene når vi trenger dem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de som har drømmejobben må sette i gang å jobbe. Tenk å farte rundt, komme gratis inn, og få lov til å synse i vei om alt som rører seg på scener rundt om kring...

   Slett