onsdag 1. juli 2020

Oppsummering av lesemåneden juni

Det er helt ufattelig at vi er halvveis i dette året, som ble så rart. Hos meg har ingen vært syke, ingen har blitt permitert eller mistet jobben, jeg fikk meg noen uker korona"ferie", og nå er hverdagen nesten tilbake. Sommerferien står for døren, Hellasturen blir byttet ut med biltur fra Snåsa til Tromsø og hele veien tilbake til Bergen. Er værgudene med oss, får vi se mange nye steder i vårt vakre land.

Uten en haug med kulturting som stjeler av lesetiden, og med en kropp som streiker og ikke vil gå på tur, så har det ikke vært noe stopp i lesingen.
Dette har jeg lest i juni:

 1. Katrine Engberg - Krokodillevokteren - 4
 2. Stina Jackson - Ødemark - 5
 3. Tana French - Flokkdyr - 4
 4. Günter Grass - Blikktrommen - 4
 5. Linda Gabrielsen - Entre - 5
 6. Nina Wähä - Testamente - 5
 7. Jan-Erik Fjell - Gråsonen - 5
 8. Joanne Ramos - Fabrikken - 4
 9. Denis Diderot - Fatalisten Jacques og herren hans - 4
 10. B.A. Paris - Ta meg tilbake - 5
 11. Aldona Kasztan - Huskeøvelser for viderekommende - 4
 12. Ann Helen Kolås Ingebrigtsen - Sinne - 6
 13. Annie Ernaux - Hendelsen - 5
Romaner: 9
Krim/thriller: 3
Ungdom: 1

Etter mars og aprils skyhøye lesetall, har antall bøker sunket litt, men jeg kjenner at 13 er et perfekt tall. Terningkastene viser at jeg har sluppet de store skuffelsene, og bare fått en braksuksess, men til gjengjeld var Sinne utrolig god, en bok jeg tror "alle" bokbloggerne naturlig nok har lest.

Jeg hang litt etter med 1001-lesesirkelboken for mai, men nå er den lest, juniboken leste jeg i juni, og jeg har også begynt på mursteinen som skulle leses for juli, så nå er jeg i rute igjen.

Den eneste kulturen jeg har fått med meg i vår er den nye Picassoutstillingen som er flyttet fra Oslo til Bergen. Den var verdt å få med seg, for en mann!

Stort mer er det ikke å melde herfra, jeg har begynt å booke inn høsten med Frode Grytten band, to gratiskonserter i Grieghallen og et par teaterstykker på DnS, men kulturen lar vente på seg. Leseplanene innbefatter å lese/høre ferdig Susan Abulhava og Simone de Beauvor som jeg har begynt på, Lasse Gallefoss, Wencke Mühleisen og Kari Brænne.


I juli samleser Norske Bokbloggere Om muser og menn av Marta Breen, hvis du ikke har lest den, anbefales den på det varmeste!


Riktig god sommer!

22 kommentarer:

 1. "Sinne" har eg naturleg nok lest (både som manus og ferdigbok) og Annie Ernaux står på tbr-lista mi. Har lest eit par andre Ernaux-bøker og syns dei er forfriskande ærlege. "Om muser og menn" har eg lest, og digger Marta Breen. Har du høyrt podcasten hennar med Anette Garpestad? Den er verdt å lytte til. Eg høyrer den via Spotify, heiter "Patriarkatet faller."

  Picasso-utstillinga har eg satt inn i reiseplanen då eg skal vera eit par dager i Bergen nå i juli.

  God juli, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. De imponerer med skrivingen sin, både Ann Helen og Marta. Takk for tips om podcast, er ikke vant med å bruke dette mediet, men har menn i heimen som kan vise meg. Skal kjøre i 14 timer i strekk i sommer, så jeg trenger noe annet enn bok på øret :)

   Slett
  2. Podcast er interessant, og virker for meg på same måte som Netflix-strømming. Eg er generelt elendig til å følge med på lineær tv, men strømming/podcast er genialt. Eg skal og ha nokon transport-etapper, og må finne noko lurt å høyre på utenom lydbok.

   Bare gi beskjed om du trenger tips til andre podcaster, eg har ein del av dei. Høyrer helst bare via Spotify (orker ikkje andre podcast-plattformer), men det er veldig mange gode på Spotify.

   Slett
  3. Supert, takk for spark bak. Skal be om et intensivkurs i kveld, tror jeg har Spotify på mobilen, men har aldri brukt det :) :)

   Slett
  4. Har du aldri brukt Spotify? Eg bruker den kvar dag, og har fleire lister alt etter humør og aktivitet. Du kan og sette lister på off-line slik at du kan lytte uten nettverk.

   Slett
 2. Fin oppsummering! Har lest 4 av dine bøker. Om muser og menn har jeg lest. Marta Breen er bra! Ønsker deg en flott tur med mange flotte synsinntrykk! Norge er et bra feriemål, men det kan vel bli kø på veiene denne sommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Aner ikke hva vi skal forvente, men vi skal stort sett gå i fjellet eller i ødemarken, så det er kanskje bare på campingplassene/hotellene vil vil merke trøkket :)

   Slett
 3. En spennende smågodt pose med bøker. Av " dine" har jeg lest 2, 4 og 8. Er det kun jeg som synes Ødemark var treig?
  Forstår at jeg må lese Sinne. Og Breens bok.

  Håper road trippen blir flott med fine opplevelser både i og utenfor litteraturen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Ødemark var helt super synes jeg :) Marta og Sinne må du få med deg, absolutt topp nodge av litteratur.
   Gleder meg til biltur, litt pes med overnatting, men jeg satser på at alle i nord vil sørover, sånn at det blir plass til oss :)

   Slett
  2. Haha! Det var flere ganger jeg bare ville legge vekk boka og ikke lese den ferdig :)
   Så lenge ikke alle havner i Oslo ...

   Slett
 4. Til deg å være var ikke denne lista så lang, men lang nok. Jeg har faktisk ikke lest noen av dem og Mus og menn må jeg få lest. Litt for opptatt av kvinnen mine til utstillingen, så prøver å lese noe helt annet. Biografier om menn oss...
  Misunner deg en flott Nordlandstur, skulle gjerne ha reist en tur nordover, men en tur til Bremanger skal jeg prøve å få til.
  Litt mange baller i lufta akkurat nå!.
  Ønsker deg en fin juli :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen? det var rart. Du MÅ lese Om muser og menn (ingen mus i sikte) og ikke minst Sinne, du vil elske den.
   13 bøker er vel årets laveste, skylder på full jobb igjen etter korona"ferie", og mye fint vær til soling og fjellturer.
   Kos deg med ballene dine, håper de lander pent alle sammen. Vi skal også innom Bremanger, de har et par strender der som er helt awsome :)

   Slett
 5. 13 er ikke så verst tall det da. =) Jeg hadde håpet på ti bøker, men dit kom jeg ikke. Tror det ble sju til slutt. Har ikke lest noen av bøkene fra din liste, men det virker som du likte de fleste bøkene du leste. God sommer! =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne måneden var det ingen bunner og bare en topp, men til gjengjeld var toppen formidabel :)
   13 bøker holder pleny på en måned, håper det blir det nye tallet. God sommer Ina!

   Slett
 6. Har lest 4 av "dine" (1,6,12 og 13) Liker at du har lest og ikke minst likt Annie Ernaux!

  Har lest Om muser og menn, likte den veldig godt. Hun skriver veldig godt.

  Skal også i gang med en "murstein" en av dagene, har valgt meg Gustave Flaubert til Elidas lesesirkel.

  Ha en fin sommer, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese mer av den godeste Annie, Hendelsen var virkelig bra. Når det gjelder månedens murstein har jeg ett kapittel igjen, jeg er imponert over det som blir formidlet, men må de bruke så mange ord da? :)

   Slett
 7. Fin oppsummering :-)
  Jeg har bare lest Fabrikken av dine. Men Ødemark og Testamentet er på leselisten. Jeg henger virkelig etter med 1001-bøker, så jeg vil nok prøve å få lest meg gjennom litt av det i sommer. Vi skal ha barnebarnet vårt her på ferie, jeg henter ham i morgen. Og da blir det ikke mye tid til lesing. Så jeg planlegger ikke de store tallene i juli :-)
  Håper du får en fin sommer, Tine!

  SvarSlett
 8. Ser ut som en bar bunke det der. Flere bøker jeg vil lese. Har lest Grass, Engberg og Jackson av dine, og når jeg logger meg ut rekker jeg kanskje å lese ferdig Gråsonen av Fjell før jeg sovner.
  Liker Gråsonen, og synes også Ødemark var knallbra, som du vet.
  Ønsker deg en god sommer og bilferie nordover. Vi drar med bil til Lofoten om tre uker. (sønnene og faren min og meg) og besøker dattra med familie, dvs vi må booke rorbu siden de ikke har plass i påvente av nytt hus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble ikke så verst mange bøker i juni. Vi har ikke bestemt oss om vi kjører via Lofoten - Å - Bodø, eller holder oss i innlandet når vi skal sørover igjen fra Tromsø. Bestilte akkurat hotell i Tromsø, ikke lett å finne hotell med parkering der, men det gikk til slutt.
   Gøy med ferie, men jeg er litt nervøs over å finne frem alene på biltur :)

   Slett
  2. Rart at hoteller i Tromsø ikke har parkering? Hm.. Men det er sikkert noen her i byen som ikke har det heller..
   Hvis været blir bra tar dere vel også en gylden omvei via Lofoten;)
   Går nok bra å finne frem skal du se. Ikke så lett å rote seg bort i .Nord-Norge

   Slett
 9. Hei.
  Jeg har lest to av dine, Tana French og Katrine Engberg.
  Jeg har lest 14 bøker i juni. Her er noen av dem:

  - Peter May/Kritikeren
  - Anders De la Motte/Våroffer
  - Hanne Gellein/Alle fugler små
  - Joseph Knox/Søvngjengeren
  - Peter Swanson/Dødelig bekjentskap
  - Ben Mackintyre/Spion og forræder
  - Clare Macintosh/Etter slutten
  - Myriam Bjerkli/Djevelens yngel
  - M J Arlidge/Elsker, elsker ikke


  Nå er det frokost, helga skal brukes til å gå Besseggen. Slitsom helg i vente.

  God ferie til deg og dine Tine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du leser jo mer enn meg om dagen jo :) Av dine bøker i juni har jeg bare lest Våroffer, og den likte jeg. Hvilke av de andre vil du holde frem? kanskje jeg skal sikre meg litt mer krim, i tilfelle sommerferien i Tromsø og sørover blir kald.
   Kos deg over Besseggen, jeg har gått på mange fjell, men har ennå denne tilgode. Spent på å høre om det var mye folk, send gjerne snap :)

   Slett