fredag 16. november 2012

En liten hverdagspause med engelske tekaker og en kopp kaffe

I en bok med oppskrifter klippet ut fra blader opp igjennom tidene har jeg denne lille skatten, klippet ut av Hjemmet på tidlig 90-tall. Jeg har bakt dem mange, mange ganger og vi er alle glade i disse kjeksene.
Tenker du at hjemmebakt alltid er sunnere enn kjøpekjeks, så er dette sunt. Du står selvfølgelig fritt til å bytte ut hvetemel og sukker med egnede substitutter, hvis du føler for det. Kaffen jeg drikker er Dandy Blend. Lurer du på hva det er kan du lese her.
100 gr smør
1,5 dl sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 gr kokesjokolade hakket
50 gr hakkede mandler
Rør smør og sukker hvitt og ha i egget. Ha så i resten av ingrediensene. Lag kuler med to teskjeer og sett på bakeplate med papir. Stekes på 200 grader i 10-12 minutter. Holder seg lenge i boks, men blir oppspist lenge før...

1 kommentar:

  1. Håper det blir igjen noen til meg også.

    /Frode

    SvarSlett