torsdag 15. november 2012

Repertoaret for 2013 er presentert og vi er imponert! ! !

Agnete Haaland, teatersjef på DnS
Ved forrige lansering sa vi et litt vemodig farvel til Bjarte Hjelmeland, som var ferdig med sin tid som teatersjef på DnS.
Agnete Haaland sto klar i kulissene, for å ta over fra nytt år, og 2012 har vært hennes første år som teatersjef.
Det skal ikke være lett å "hoppe etter Wirkola", som det heter, og forventningene ble skrudd ned en smule. Jeg vil vel også påstå at det gikk "etter all forventning", da de helt store godbitene har uteblitt, og vi har blitt servert et par skikkelige "neserynkere".
Men, teateret blomstrer og yrer av liv. De har fått igang igjen Lørdagscafè, der er omvisninger og nå har de også laget en bokklubb. Det er greit at det er action i alle rom, men det er kvaliteten på stykkene på scenen som gir uttelling på, om teateret lykkes eller ikke.
I dag ble programmet for 2013 lansert.  Dette er en happening vi har fått med oss de siste årene. På tross av at det foregår midt på dagen, midt i uken har vi klart å ordne det slik at en liten gjeng fra CC har møttes for å bygge opp forventningene til neste teater år, sånn rett før vi fornyer årskortet, liksom.
Agnete Haaland har min fulle respekt for repertoaret hun har satt sammen for neste år. På lanseringen i formiddag fikk vi se snutter fra 11 stykker som kommer i løpet av året, og vi fire kulturkjerringer som tok oss litt fri fra jobb i dag, satt og nikket og smilte hele tiden. Dette blir bra!
I 2013 feirer vi at det er 100 år siden kvinner fikk sin stemmerett i Norge. Den røde tråden gjennom året blir derfor "kvinnen som bruker sin stemme", og vi forventer oss mye "gjenkjenning", humor og alvor. 
Helt på starten av året skal de ha noen dager med vandreteater, en slags omvisning med teater i krokene. Dette vil jeg få med meg. 
De starter året der de slapp med fortsettelse på Førstereis. Det er bra for dette er et godt stykke. Under er en liten liste over hva som kommer utover året, men sjekk DnS sin side for mer informasjon om stykkene.
Et dukkehjem med Siren Jørgensen og Frode Winther
Mørketid, en melankolsk lykkepille regissert av Petter Næss
Pippi Langstrømpe (på bergensk)
Kalenderpikene - den må jeg lese sporenstreks
Shakespeares samlede verker - det aner meg en humoristisk vri på denne
Måken "en masse snakk om litteratur, lite handling go hundre kilo kjærlighet
På flukt - om papirløse flyktninger i Norge med Sulekha Ali Omar
Dyveke skrevet av Stig Amdam et historisk drama fra Bergen
Anne Franks dagbok 
Robin Hoods hjerte 
Lilli Valentin med Ragnhild Gudbrandsen - førti, fet og ferdig.... Eller?
Jeg gleder meg til å gå på teater i 2013!

2 kommentarer:

  1. Flott å lese ditt positive innlegg! Håper mange lar seg inspirere:-)

    SvarSlett