tirsdag 20. november 2012

Årets julegave til meg selv er innkjøpt

I dag har jeg hatt fri fra jobb. Det føles så annerledes å ha fri på en tirsdag, enn de fridagene en får i helgen. Livsnyteren i meg har virkelig fått boltre seg i dag.
Frem til kl. 9 når jeg var sikker på at arbeidsgiveren min ikke ville ringe å be meg komme å vikariere, strikket jeg ferdig et erme som jeg har balt med lenge. Fornøyd med meg selv satte jeg meg til pc`en for å blogge litt, og mange koselige kommentarer varmet mitt hjerte.
Så var det tid for bok, og jeg satt å leste til rastløsheten slo inn og minnet meg på et lite ærend i by`n som jeg kunne gjort. Som sagt så gjort, jeg busset til byen og kan erklære at, tatadata!!! årskort på DnS er kjøpt og betalt. Jeg er også den heldige eier av to billetter til omvisningen de skal ha i januar. O lykke, omvisning på DnS har jeg ønsket meg lenge.
Turen gikk videre til Krok og Krinkel Bokkafè hvor jeg koste meg med Cortado og verdens beste scones. De var faktisk så god at jeg har planer om å forsøke å bake dem i kveld. Krok og Krinkel var helt full i formiddag, mange bergensere har funnet veien til denne koselige cafèen i Lille Øvregate. De har en veldig avslappet stemning, som gjør at en våger å spørre om å få sitte i sofaen med fremmede, og personalet snakker til deg som om du var en gammel venn.
På vei til bussen stoppet jeg opp utenfor bruktbutikken i samme gate. Jeg handler aldri i bruktbutikker, men denne her minner mer om en retro - design - butikk, og jeg har våget meg inn et par ganger.
I vinduet sto nemlig en firkantet skål med bergenssanger på, en på hver side, som appellerte veldig til mitt pulserende bergenshjerte. Da jeg så at prisen på et eksemplar med lokk var nesten 600 kroner skulle jeg til å gå ut igjen, men spurte allikevel i forbifarten om den uten lokk kanskje er litt billigere...  For kr. 200,- ble jeg den lykkelige eier av skålen fra Figgjo Flint. Skulle gjerne vist historien til denne skålen, så hvis noen vet??

5 kommentarer:

 1. Herlig med slike dager! Jeg har hatt formiddagsfri i dag, og var på bytur sammen med husbonden og Ingrid på ti som hadde kort dag på skolen. Vi kom hjem med posene fulle, og jeg fant meg til og med julekjole, hurra :) Det feiret vi med taco - på en tirsdag :) Håper resten av dagen din har vært like fin! Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å så kjekt å høre. Ja jeg koser meg fremdeles, men nå er det matlaging og lesing som står i fokus.

   Slett
 2. Gratulerer med årskort! En kjempegod investering:) Må få kjeøpt meg en billett selv til: Kvinner som bruker sin stemme". Har sett noen av prøvene og det var DRIT bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du må gå gjennom de "vanlige" kanalene, så må du skynde deg. Damen i luken sa "har du fått tak i billett?" da jeg skulle hente mine, så det virker som de er ganske utsolgt.

   Slett
 3. Den der lille firkantete skålen var fast inventar på kjøkkendisken til Bestemor og Bestefar, med en halvkilo margarin oppi. Dessverre så klarte jeg å knuse den da vi ryddet ut av leiligheten på Strandkaien, men jeg har fremdeles sukkerdamen i samme mønster. Heldige du som har funnet den fine smørskålen :-D

  SvarSlett