lørdag 24. november 2012

Lørdagspizza a la Frode

Har du ikke smakt pizza med spinat og speilegg må du prøve det
Her hos oss spiser vi ofte pizza til lørdagskos. Lørdagen er ofte veldig travel hos oss, og den dagen i uken hvor vi har den enkleste middagen. Ofte glemmer vi å handle også, så søndagen blir det ett eller annet fra frysen.
Den hyppige pizzabakingen har perfeksjonert resultatet, så nå er vi så fornøyd at et blogginnlegg er på sin plass.
Pizzabunn lages av fint hvetemel, 2 dl. sammalt hvetemel, 1/2 pose gjær, litt salt, en slump med olje og 1/2 liter varmt vann. Kna veldig godt og la den heve en liten stund. Dette er nok til 3 bunner, for de skal være tynne. Forstek dem gjerne på 250 grader i 5 minutter.
Pizzasaus lages av løk, hvitløk, boks tomater, evt. squash og sopp. Stek det og kjør det i foodprosessoren sånn at  småfolk ikke merker bitene.
Pizzafyll er spinat, cashewnøtter, cherrytomater og blåmuggost
Hakk opp en stor pose med spinat og strø det over. Ha deretter på nøtter, tomater og blåmuggost i biter jevnt fordelt. Vil du ha egg på sånn som vi hadde i dag, former du spinaten slik at egget vil legge seg i rommene. Kakk egget på etter halvgått steketid, da blir det passe stekt.
Pizzatopping er den gode gamle Norvegia`en.
En siste finish er hjemmelaget guacamole og ruccola.
Guakamole lager jeg av en avocado, 3 cherrytomater 1 ss løk og litt tabascosaus. Fres det hele med stavmikser eller i foodprosessor.
ADVARSEL: Pass på så du ikke forspiser deg :)

2 kommentarer:

  1. Spinat er sykt godt på pizza, men jeg er skeptisk til speilegg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Skeptisk fordi du ikke spiser egg eller fordi du ikke har smakt det? Det er i alle fall veldig godt :)

      Slett