søndag 4. september 2011

Enkel og grei laksepate - lavkarbo!

Mettende og deilig laksepate
Dette er en oppskrift fra Skaldeman`s bok, og er en glimrende middag/kvelds/lunch når en ikke spiser karbohydrater. Patèen holder seg fint i kjøleskap et par dager. 
350 g fersk laks i biter
100 g røykelaks
2 dl. kremfløte
2 dl. avsilt cottage cheese
4 egg
1 dl majones
Rikelig med salt og pepper og gjerne dill
Legg alle ingrediensene i foodprosessor og gi det 5 sekunder.
Hell i stor brødform, eller to små, legg gjerne en stripe bakepapir nedi så det blir lettere å få det oppav.
Stekes på 200 grader i ca 1 time
Avkjøles i formen, og spises halvlunken eller kald.

Ha gjerne en blandet salat til, og en god remulade. Vi er glad i lodderogn, og har gjerne både rød og sort rogn til denne retten.
Remulade:
Hellman`s majones (lett på karbohydrater)
Kesam (ikke nødvendig)
Sitronsaft
Kapers
Sur agurk
Salt & pepper
Rør sammen majones, kesam, s&p og sitronsaft. Hakk kapers og sur agurk i små biter.  Ikke ha for mye av dette hvis du er i ketose, "vanlig" lavkarbo tåler det. Jeg spiste min med rester fra gårsdagens kvelds, mens de andre hadde råstekte poteter og kantarellsaus til.
Tilbehøret kan gjerne bestå av rester fra i går

2 kommentarer:

  1. Ja, dette er en favoritt, som kan varieres i det uendelige med forskjellig tilbehør. Kjekt at du likte den.

    SvarSlett