onsdag 30. oktober 2013

En løgn å tro på av Elizabeth George

Dette er den niende romanen om Lynley og Havers. I september leste jeg Denne dødens kropp, men før det har jeg ikke lest Elizabeth George på lenge.

Forlag: Pantagruel
Original tittel: Believing the lie
Norsk tittel: En løgn å tro på
Forfatter: Elizabeth George
Oversetter: Nyquist & Stokseth
Format: Innbundet
Sideantall: 607
Utgitt: 2012 / på norsk: 2013
Kilde: Leseeksemplar

Handlingen i følge forlaget:
Thomas Lynley sendes på hemmelig oppdrag til Lake District nordvest i England. Han har fått i oppgave å undersøke Ian Creswells drukningsdød. Lynleys oppdragsgiver er Creswells onkel, som er en velkjent og nylig adlet industrimagnat ved navn Bernard Fairclough - velkjent også fordi hans sønn Nicholas er gjenganger i den britiske skandalepressen. Siden Lynley for enhver pris må unngå å bli gjenkjent, ber han sine to venner Simon og Deborah St. James om hjelp. 
Etter hvert som Simon og Deborah graver dypere og dypere i familien Faircloughs historie, revner fasaden sakte men ganske sikkert. Der skjuler det seg en familie hvor ingen unnlater å utnytte de andre gjennom svik, løgn og utpressing. Spørsmålet er bare hvem som er i stand til å gå så langt som mord? 

Elizabeth George sin serie om Lynley og Havers er ikke av den hardbarka typen, men det pleier å være spennende og medrivende å lese. Det var ikke mye spenning i denne romanen, og historien var ikke særlig kriminell heller. En fin historie er det, med et stort persongalleri. Jeg slet litt med å huske hvem som var hvem, og hvem som var gift med hvem, men jeg kom inn i det etterhvert. Det meste av handlingen går med til å bli kjent med familien rundt dødsfallet som boken åpner med. Det fenget rett og slett for lite til at jeg greide å holde oppmerksomheten der den skulle være.

Lynley er bare såvidt med, og noe politietterforskning driver han strengt tatt ikke . Jeg digger Havers og hennes forhold til naboen, men i denne historien driver hun ingen egentlig etterforskning, bare litt snoking, og hun er alt for lite med i handlingen. Ikke før helt mot slutten når alle tråder er samlet, og det hele rundes av, får vi en spennende liten smakebit på fortsettelsen (i neste bok).
Ikke hennes beste dette her, får håpe Just one evil act som kom ut på engelsk i oktober, er litt mer spennende.

4 kommentarer:

 1. Har lest et par bøker av henne for mange år siden. Syns jeg husker at dette var gammeldagse kjærlighetsromaner, eller skriver hun mest krim??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun er nok trygt plassert i krimsjangeren, men denne her ble mer roman enn krim i mine øyne :)

   Slett
 2. Har snart lese alle bøkene 2 ganger. Spennende og kjekt å kunne følge personenes utvikling og liv fra bok til bok :) Elsker engelsk krim, både bøker og tv. Boken over er bok nr.17 med Lynley ;)

  SvarSlett
 3. Elsker bøkene med Lynley og Havers :) Har snart lest alle 2 ganger. Kjekt å kunne følge personenes utvikling og liv fra bok til bok. Boken over er bok nr.17 med Lynley og Havers, ikke nr. 9 ;)

  SvarSlett