torsdag 24. oktober 2013

Robin Hoods hjerte barneteater for store barn på DnS

Illustrasjonene er knipset fra programmet til DnS
Dette er en litt annerledes variant av Robin Hood enn den vi er vant med. I DnS sin oppsetning deler ikke Robin Hood utbyttet sitt med de fattige, han er en fredløs som herjer i skogen med gjengen sin. Heldigvis forelsker kongens datter Marion seg i Robin.

Stykket, sånn som vi får se det på DnS i disse dager er regisert av Vesturport teater på Island. De har utviklet stykket sammen med det berømte Royal Shakespeare Company i London. For å få til den flotte scenografien har DnS samarbeidet med Uppsala Stadsteater, så til neste år er det de som skal ha Robin Hood på planen. Har du lyst på en unnskyldning til å dra til New York, kan du bare skylde på at du bare må se stykket en gang til, for rettighetene til hele konseptet er solgt til en produsent fra Broadway.

Farten og spenningen er høy i denne versjonen av Robin Hood. Islendingene er nok noen råtasser, for i dette stykket forekommer det likvidering med pil i panne, avhogging av hoder, og for å toppe det hele, en tunge blir revet ut. Disse makabre scenene var så godt spilt at jeg satt med halvlukkede øyne og gjemte meg bak hånden min.
Den ekle Prins John ble spilt på en utrolig overbevisende måte av Eirik del Barco Soleglad. I begynnelsen satt jeg å tenkte "vettuhva, er det nødvendig"? Han var så ekkel at jeg fikk frysninger.
Kristoffer Sagmo Aalberg fylte rollen som den usympatiske raneren Robin Hood, noe han greide med glans. Vi er utrolig heldige i Bergen som kan se barneteater med så dyktige skuespillere, dette her ligner ikke i det hele tatt på teaterstykkene jeg så da jeg var liten.
I programmet kan en lese hvor mange roller mange av skuespillerne hadde. Kristine Dahle for eksempel hadde 6 roller, uten at jeg egentlig la merke til at det var samme damen inni kostymene.

Gå å se stykket! Det var utrolig bra. DnS anbefaler stykket til barn over 6 år. Jeg tenker at da skal barnet være tykkhudet, og helst ikke sitte så langt fremme, for det var overveldende å sitte på tredje rad, selv for en voksen. Jeg tenker at barn mellom 8 og 14 vil elske det.

En av de få nyyyydelige scenene, resten var stort sett full fart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar