tirsdag 15. oktober 2013

Min bok på vent innebærer å innrømme en liten utfordring

Sannelig er det ikke tirsdag igjen, og Beathe utfordrer oss til å fortelle om en bok vi har hatt på vent en stund. Tar du en titt innom bloggen hennes i dag, kan du finne inspirasjon til spennende lesestoff.

Ser du til høyre på bloggen min, ser det ut som jeg holder på å lese Det syvende barnet. Dette er en sannhet med modifikasjoner, for jeg har ennå ikke startet lesingen. Jeg burde ha startet, for en av mine to ufravikelige regler for å holde styr på leserekkefølgen er, biblioteksbøker foran alt annet.
Denne boken har jeg nemlig stått i månedsvis i kø på biblioteket for å få låne, så når det på lørdag endelig var min tur, burde jeg lest denne først. Grunnen til at jeg bestilte den var nok en knakande god omtale fra en av de mange flotte bokbloggene jeg leser. Det jeg ikke fikk med meg er at dette er en koloss av en bok.
Med sine 860 sider ruver den ved siden av andre bøker som ligger og frister, og da er det ikke fritt for at fingrene mine smyger seg forbi mursteinen for begjærlig gripe etter noe litt slankere.
Plutselig er alle mine forsetter om å bidra til å korte ned de lange bibliotekskøene glemt, og den ene smale boken etter den andre lister seg forbi, og opp i lesestolen min.
I dag er dagen kommet for å ta fatt på Erik Valeur sin bok. Jeg skal opp i mine foreldres hus i ettermiddag og vente på noen håndverkere, og da er det kun denne som får være med som selskap. Forhåpentligvis lar håndverkerne vente på seg, sånn at jeg er godt i gang, før jeg reiser hjem til de andre fristelsene i hyllen.

Har du lest boken? 


9 kommentarer:

 1. Den skal jo være veldig bra da, men jeg skjønner deg godt ang det å starte på en koloss. Jeg har selv boka hjemme, da jeg kjøpte den på Lillehammer på festivalen i mai under møte med forfatteren..
  Må sette den opp på pri når jeg kommer hjem til gamlelandet.:)

  SvarSlett
 2. Denne har jeg ikke lest men har fått med meg at den skal være bra. Kjenner igjen det med å kvi seg for å begynne på kolosser, slik har jeg det med både Odinsbarn og Den lange hvite skyens land om dagene. Har en tendens til å plukke ut noen tynnere bøker innimellom.

  SvarSlett
 3. Jeg hadde tenkt å lese den, men la den bort da jeg så hvor mange sider den har! Har prøvd å holde meg til kortere bøker, men akkurat nå leser jeg Inferno, som er på over 500 sider. Får høre hva du mener om boka, så får jeg evt.revurdere!

  SvarSlett
 4. Denne kolossen er en koloss, leser på den selv imellom. Men dessverre blir ikke jeg å den så veldig gode venner. Historien fenger meg ikke så veldig, håper du vil like den bedre. Synes den er litt tunglest også, med all sin hopping. Men håper selv jeg skal bli mer vant til det og like historien bedre etterhvert. Ikke la meg ta fra deg motet nå da:) Blir spennende å følge med på hva du synes om den etterhvert:) Kos deg med boken!

  SvarSlett
 5. Kjenner igjen følelsen... Hadde man på forhånd visst om bka var superbra, hadde jo det store omfanget bare vært en fryd... Jeg har ofte tydd til lydbøker når det kommer til slike mursteiner- da kombinerer jeg som regel med at jeg går turer med hundene, og det blir plutselig mye mer overkommelig. Den siste jeg lasta inn, Havets katedral, er vel på drøyt sekshundre sider, men spilletida er på litt over 23 timer. Ikke usannsynlig at den avsluttes på snøføre ;o)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke lest denne, og det at den er såpass tjukk skremmer meg ikke, men jeg merker at jeg må være i det "rette humøret" for å begynne på såpass tjukke bøker...
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 7. Jeg har også denne boken på vent og har som deg lest gode anmeldelser av den. Men, den er fryktelig tykk! Jeg må innrømme at jeg også ser etter tynnere bøker når jeg skal ha noe nytt å lese. Det betyr ikke at jeg ikke har lyst tl å lese den :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 8. Den diskvalifiserer pga sideantallet. Dessverre. Håper den faller i smak slik at du fyker gjennom den.

  SvarSlett
 9. Ikke lest denne, og vet at jeg kvier meg litt får å starte på tykke bøker. Prøver selv å komme igang med Kate Morton sin bok hemmeligheter. Litt tykk den og

  SvarSlett