fredag 1. oktober 2021

Oppsummering av lesemåneden september

En ny måned er over og det er tid for et tilbakeblikk. Jeg leser etter innfallsmetoden, så ofte blir jeg overrasket selv, over hvordan listen ser ut, og hvordan fordelingen mellom sjangerne har havnet. 

I september leste jeg: 

 1. Nils-Øyvind Haagensen - Sangria i parken - 6
 2. Birger Emanuelsen - Statsrådene kommer - 4
 3. Anne B. Ragde - Hjerteknuseren - 4
 4. Per Schreiner - En ubehagelig uke - 3
 5. Øistein Borge - Matadorens siste dans - 3
 6. Jon Ewo - Kjærlighet i endetid - 5
 7. Marta Breen - Patriarkatet faller - (tegnet sak) - 5
 8. D.H. Lawrence - Lady Chatterleys elsker - 4
 9. Jan-Erik Fjell - Ringmannen - 6
 10. Jørgen Jæger - Dommen - 5
 11. Rebecca Buxton - Filosofdronninger - (sak) - 5
 12. Kristin Hauge - Teorier om sand - 4
 13. Cecilia Samartin - Kolibri - 4
 14. Ellen Vahr - Miss Marie - 5
 15. Läckberg og Fexeus - Mentalisten - 6
 16. Kristin Flood - Dantes Inferno (dikt) - 5
 17. Kristin Harmel - Boken med glemte navn - 3
 18. Abbas Khider - Et slag i ansiktet - 5
 19. Margaret Atwood - Som man reder ligger man - (noveller) - 6
 20. Defne Suman - Ved frokostbordet - 5
 21. John Harvey  - Til jord skal du bli -  3
 22. Runo Isaksen - Om tre dager er jeg fri - 5

Tegneserie: 1
Romaner: 13
Noveller: 1
Krim: 5
Dikt: 1
Sak: 1

Ikke før har kulturen våknet til liv etter korona, så setter de i gang med å streike. Vi fikk med oss sesongåpningen med Harmonien, men konsertene som kom etterpå ble avlyst. Høstens første teaterbesøk ble også kansellert, så jeg håper de setter opp Kirsebærhaven senere. KODE var ikke tatt ut i streik, så vi som har årskort ble invitert til et foredrag om Cezanne, og etterpå gikk vi og så på den flotte utstillingen. 

Siste søndagen i måneden besøkte jeg St. Markus kirke, en kirke i Bergen jeg knapt visste fantes. Anledningen var en konsert med Kristin Asbjørnsen og Hanne Ørstavik. Dette ble en uforglemmelig opplevelse. Bergen Kvinnesaksforening inviterte til panelsamtale om religion og feminisme, sjekk ut her hvis du vil vite mer. 

Leder og nestleder i Bergen Kvinnesaksforening styrte samtalen, mellom representanter for fire livssyn/trossamfunn, kristen/lutheraner, kristen/katolikk, muslim og Humanetiker. Jeg gikk ut fra dette møtet, med nye tanker og nye perspektiv.


Oktober startet med et helsikens regnvær, så jeg får nok en flying start på neste lesemåned. Jeg holder ikke oversikt over hvilke nye norske titler jeg leser lengre, så til neste oppsummering skal jeg lage en oversikt. Har noen lest en bok som kvalifiserer og fortjener nominasjon til Bokbloggprisen, så skrik gjerne ut! 

God leseoktober til alle som er innom bloggen!


5 kommentarer:

 1. Her var det mye variert ja, alltid kjekt å lese din liste. Men klarer du virkelig å skrive om alle bøkene du leser, alltid? Jeg tok som du vet en rassia nå i september, men det har sjelden skjedd at jeg har skrevet om alle bøkene jeg har lest en mnd. Du er virkelig produktiv. Imponert!
  Skiit med streikingen da. Kunne de ikke streiket i korona-perioden.. ;) Forstår jo at det ikke får samme påvirkning som nå når vi endeig trodde vi var fri, men kanskje det bare resulterer i sure "kunder"? Irriterende er det lell.
  Her har jeg ikke noe årskort i teateret ennå. Jeg vurderte det i forfjor, men så kom koronaen i fjor og så har det falt helt i fisk. Skal på kino igjen imorgen da. 007 denne gang. Ingen bok å lese først. Kanskje like greit. Filmen varer 2t45min. DET er solid!

  SvarSlett
  Svar
  1. 007 er alltid gøy, den må jeg få med meg. Var på kino forrige fredag, Dune, en klassiker og sci-fi, 2,5 time gikk som en lek, og min mann sitter nå å lese bøkene for harde livet.
   Listen er lang og variert ja, det kan jeg takke deg og de andre bokbloggene jeg følger for. Jeg skriver ja, bruker minst mulig tid på det, men vil skrive litt. Har sluttet med lydfiler fra forlag og bruker Storytel, så nå har jeg sluttet å skrive om lydbøkene, men ellers skriver jeg om det meste. Leseeksemplarer forplikter jo litt (synes jeg)
   Streik er noe dritt, det er jo de færreste av Bergens befolkning som merker det, så det kommer nok til å vare.
   Kos deg på kino i morgen!

   Slett
 2. Litt av en liste Tine. Har lest fem av dine. Gøy at du rangerer Flood/Dante og Atwood så høyt. Skal lese den av Atwood.
  Pluss noen andre her.
  Jeg mistet også en teaterforestilling pga strek, Allis sønn av Magnhild Hålke, men den blir satt opp senere.
  Ørstavik/konsert virket spennende- slike kombinert-forestillinger er ofte veldig bra.
  Nå regner det her også, men i morgen er det meldt veranda- og turvær med 17 grader og skiftende skydekke- og en del vind da. Tror jeg kan ha mulighet for litt lesing på verandaen mens sønnene mine er ute og shopper klær. (har besøk)
  God helg Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at sønnene trekker til Trondheim for shopping, og du får besøk. Vi har allerede hatt morgenkaffen på terrassen, mens vi drømmer om hva vi skal bruke den eneste ledige høsthelgen til (om to uker) Det blir tur på biblioteket og litt pes opp bakkene etterpå, og så er jeg klar for japansk litteratur.
   Flood sin bok var kjempebra, mestringsfølelsen blomstret da jeg leste, det fløt så greit, og handlingen sto klart frem, takk for tips!
   God helg Anita!

   Slett
  2. Det ble vindusvask og ordning med plantene her i dag:)
   Gutta var og handlet, ikke jeg. Nå blir det taco snart.
   God kveld Tine:)

   Slett