mandag 11. oktober 2021

Julian er en havfrue av Jessica Love

For en nydelig bok! Jeg har sett boken i bokhandlere mange ganger, men ikke flippet i den. Da jeg satt meg ned med boken nå, ble jeg veldig glad, dette er en skatt for oss som jobber i barnehage, og for (beste)foreldre som vil spre litt magi i små menneskers hverdag.

Forlaget om boka:
Hver lørdag drar Julian og Besta på bading. På t-banen hjem får Julian øye på tre vakre kvinner med feiende flotte fiskehaler. Fra da av vil Julian også være en havfrue. Men hva vil Besta si? 

Med en bergtakende strek og varm fortelling vinner «Julian er en havfrue» hjertet til lesere, kritikere og prisjuryer. Bildeboka er allerede oversatt til 14 språk. 


Denne historien har et budskap som ikke staves ut i klartekst. Besta er den store helten, bestemoren som ser Julian med hjertet sitt, og gir ham akkurat det han trenger. 

Barn trenger å bli sett og respektert for den de er, men dessverre sitter skylappene ofte alt for stramt, på mange voksne. Historien om Julian gikk rett hjem hos 2-åringene jeg har lest boken for de siste ukene. Langt fra alle barna har et godt utviklet verbalt språk, men heldige meg som har lest for dem, ser på kroppsspråk og ansiktsuttrykk, at de fordøyer, undrer seg og koser seg med historien. 
Boken gir en glimrende innfallsvinkel til å snakke om å være annerledes, og få barna som er litt mer enn to år til å reflektere over at vi alle tenker og føler forskjellig, og har ulike interesser. Litt tankevekkende er det jo, at det er vi voksne som kan ha en tendens til å synes andre er spesielle, mens barna tar åpent i mot og inkluderer helt naturlig.

De 38 sidene er gjennomillustrerte med nydelige, drømmende bilder. Jeg har lest gjennom boken mange ganger, sammen med de små i barnehagen. Barna ber om å bli lest for og spør etter "Julian-boken", jeg og smiler helt automatisk når jeg åpner den, og det gjør barna også. Dette er en bok å bli glad av ☺

Forlag: Mangschou
Utgitt: 2018/på norsk 2020
Sider: 38
Kilde: Leseeksemplar

4 kommentarer:

 1. Jeg håper å bli bestemor en dag. Det er så mange kjekke barnebøker der ute ❤️

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det, denne må du notere deg bak øret. Jeg kom nettopp fra jobb, og selv om det var 3 grader da jeg kom på jobb, tok vi med teppe ut på gresset og leste om Julian ute i kulden. Dette er en bok som varmer :)

   Slett
 2. Hurra! Barn fortjener bra bøker! Og hvem har ikke drømt om å være havfrue? :) Liker når du skrive om barne/billed bøker :)

  Som Marianne gleder jeg meg til en dag å bli bestemor ... og da skal jeg gå tilbake til din side og bli mint på alle de fine barnebøkene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det gjør de absolutt :) Gøy at du vet hvor du kan finne gode bøker, når den tid kommer.

   Slett