fredag 28. februar 2014

Oppsummering av februar


Siste dagen av februar er allerede forbi. Min februar har vært preget av 200 års jubileet, spenning og romantikk, og svært lite OL. Jeg har fastet i 8 døgn, og var veldig fornøyd med å få 5:2-dietten ihende til jeg skulle surfe ut av fasten og over på denne dietten. RunKeeperen min endte på 100 km. denne måneden og jeg er ajour med treningsutfordringen min, det er jeg også fornøyd med. Når vi nå går inn i mars måned kan jeg klappe meg selv på skulderen for å endelig å ha klart å miste 4 kilo.

Jeg har også hørt en del på lydbok og på den måten fått meg masse trim og frisk luft. I begynnelsen av måneden var jeg på flere bokbad, med Sissel Værøyvik og Jamie Ford og med selveste Jørgen Jæger. Har også lyst å nevne Monika Yndestad, selv om hennes lansering strengt tatt var i januar. Senere i måneden møtte jeg vinneren av Nordisk Råds Litteraturpris, norsk/danske Kim Leine, som har skrevet Profetene i Evighetsfjorden.

Jeg har lest 5 bøker som kan nomineres til Bokbloggerprisen neste gang, og 3 debutanter. Selv om jeg er fornøyd med innsatsen på slanke og treningsfronten, og har vært på flere bokbad, så har jeg tydeligvis hatt masse tid til å lese, for målet om å lese 12 bøker i måneden sliter jeg med.

Disse bøkene har jeg lest i februar:
 1. Mons Kallentoft - Sjeler av vind - 4
 2. Jørgen Jæger - Ridderkorset - 5
 3. Amalie Skram - Avkom - 4
 4. Grebe og Traff - Før du døde - 5
 5. Monika Peetz - Mellom ugress og roser (Tirsdagsdamene 3) - 4
 6. Frode Granhus - Djevelanger - 5
 7. Lucinda Riley - Midnattsrosen - 4
 8. Marianne Grung Farsund - en dør på gløtt - 4 (kommer og omtales i mars)
 9. Jussi Adler-Olsen - Alfabethuset - 5
 10. Torgrim Eggen - Berlin - 4 (omtales i mars)
 11. Elizabeth Lingjærde - 5:2 dietten - 5
 12. Kate Harrison - 5:2 dietten - 3
 13. Sarah Winman - Da gud var en kanin - 6
 14. Jesper Halle - Lilleskogen - 4
 15. Marit Reiersgård - Stolpesnø - 4
 16. Ronny Trælvik - Hjemgjeld - 3
 17. Julie Otsuka - Buddha på loftet - 3
 18. Joel Dicker - Sannheten om Harry Quebert saken - 4
 19. Aas og Vestgården - Skammens historie - 6
 20. Elizabeth Gilbert - Alma Whittakers betydelige oppdagelser - 4
Favorittboken denne måneden må bli Skammens historie, som laget litt mer furore på bloggen min enn vanlig, sånt er gøy.

Det har vært kjempegøy og inspirerende og følge andre bokblogger, og gleder meg til mars, for å se hva dere andre leser på. Har vi lest noen av de samme bøkene i februar?

8 kommentarer:

 1. Jeg er svært imponert og misunnelig over alt det nye norske. Her hadde jeg også store planer, men får det rett og slett ikke til, foreløpig ingenting som frister. Kun to av bøkene er lest, Buddha og Dicker, jeg likte dem begge!

  SvarSlett
 2. Flott oppsummering,Tine! Jeg er stadig imponert over alt hva du klarer å få til,jeg har kun lest Stolpesnø av "dine" bøker for feb, men har flere av dem liggende på vent. Ha en fin lørdag:-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med 4 kg i minus. Det er bra :) Jeg har selv redusert karbo inntaket de siste ukene og gått ned 5. Veldig fornøyd med det. Helt imponert over hvor mye du har lest. Har ikke lest noen av bøkene, men skal starte på midnattsrosen på mandag og boken til Elizabeth Gilbert står på vent i bokhylla.Selv har jeg hatt en dårlig lesemåned, men har kost meg med de 3 lydbøkene jeg har rukket :)

  SvarSlett
 4. Wow, så mange bøker! En herlig liste :) Jeg har også lest Djevelanger, og Alfabethuset ligger høyt oppe i bunken over bøker som skal leses. Jeg gleder meg :)

  SvarSlett
 5. Faste + 100 km + 20 leste bøker vitnar om tæl, vilje og pågangsmot. Eg er imponert.
  Me les ofte dei same bøkene, men av "dine" 20 har eg kun lest ei; nemleg Stolpesnø som eg las i fjor ein gong. Ridderkorset og Djevelanger står på min plan for mars, og eg har også tenkt å lesa Harry Quebert.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. PS: Alfabethuset har eg og lese, den oversåg eg i farten..

   Slett
 6. Bildet du innleder med er så bra - det er det jeg forsøker å si til 17 åringen. Men det blir inn gjennom det ene øret og ut gjennom det andre. Men hun jobber godt med skolen og trener, så jeg har ingenting å klage over. men jeg synes at hun er for opptatt av mobilen, Imponerende antall som vanlig. I tillegg til alt det andre; både litterært og andre aktiviteter. Lykke til med lesingen i mars. Håper alle bøken du leser faller i smak. Men det er like interessant å lese om de som ikke faller i smak.

  SvarSlett