tirsdag 4. februar 2014

Boken på vent denne tirsdagen: Berlin av Torgrim Eggen

Flere boktips finner du på
Beathes blogg i dag

Boken har stått i hyllen i noen uker, og jeg verker etter å begynne å lese den.
Billett til Berlin med verdens beste venninner er allerede kjøpt og betalt, så nå ligger alt til rette for et spennende møte med en, for meg ny by.
Søndag tok jeg meg en sniktitt gjennom innholdsfortegnelsen, og i kapittelet Sesam Stasjon på side 283 fikk jeg noen kraftige flashbacks til min ungdomstid. Her dukker nemlig Christiane F opp, du vet hun fra boken "Å være ung er for jævlig". Spillefilmen fra 1981 er basert på boken, og det var den jeg hadde, og leste flere ganger.
Jeg stupte ned i kjelleren for å lete etter boken, men fant den ikke, så den må dessverre ha forsvunnet til Fretex i et av ryddesjauene mine.


I boken Berlin fikk jeg lese mye som gikk meg hus forbi da jeg i min barndom var opptatt av dette. Videre handlet kapitlet jeg leste om David Bowie, hans musikk, hans missbruk og hans opphold i Berlin.
Det er første gang jeg har begynt å lese en bok på side 283, men jeg lover at når den har rykket frem som nummer 1 i køen, skal jeg lese den fra første til siste tide. Jeg gleder meg!
Det er Cappellen damm som gir ut boken, se gjerne deres omtale.

Klappet og klart til jentetur i september



Har du vært i Berlin? Har du anbefalinger til hva vi bør gjøre eller se? 

11 kommentarer:

 1. Har aldri vært i Berlin, men det er sikkert kjekt å lese seg litt opp om en by før man besøker den for første gang. Ønsker deg en fin tirsdag:-)

  SvarSlett
 2. Å, denne har jeg sjøl lagt inn på vent en gang, og ikke lest enda! Fint å få en påminnelse om at denne må lånes når jeg kommer hjem. Berlin er en flott by, så jeg MÅ lese den.

  SvarSlett
 3. Å, så deilig å reise til Berlin! Jeg har bare vært der en gang men har veldig lyst til å reise tilbake! Jeg tror jeg bare har lest en bok av Torgrim Eggen og :-) Men denne boken har jeg hvert fall hørt om :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 4. Åh, denne hadde jeg glemt, tusen takk for påminnelsen! Og god tur til Berlin!

  SvarSlett
 5. Berlin er sikkert bra - både byen og boka!

  'Å være ung er for jævlig' og Christiane F. kjenner eg godt til. Den boka gjorde djupt inntrykk på meg den gongen for lenge sidan.

  SvarSlett
 6. Heldig du er som skal ut å reise. Jeg har aldri vært der så har ingen gode tips

  SvarSlett
 7. Denne har jeg merket meg og har lyst å lese den en dag.. Men først bør jeg vel ferdig Hermanas av Eggen.;)

  SvarSlett
 8. Det fortale du ikke om. Nå reiser dere? Så skal jeg komme med tips!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Må jo ha noe å lokke frem en kommentar fra deg med :) Vi reiser ikke før i september, så skriv gjerne en lang liste. Har lagt opp 108 masker, men klør meg i hodet over oppskriften :)

   Slett
 9. Liker også å forberede meg ved å lese om stede man skal reise til. Alltid spennende med nye steder! Berlin høres ut som en herlig plass å reise til med sin beste venninne:) Kos deg masse på tur!:) Kos deg også masse med boken!

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke vært i Berlin. Jeg har ikke lest noe som helst av Eggen. Det er i grunn mye jeg ikke har fått med meg her i verden...
  Gled deg til tur i september, og gled deg "Buddha på loftet"! Den er helt spesiell- på alle måter!!!

  SvarSlett