lørdag 1. februar 2014

Forfattermøte med Sissel Værøyvik og Jamie Ford på Logen bar

Gyldendal inviterte i dag til møte med to spennende forfattere, Sissel Værøyvik og Jamie Ford. Møtet fant sted på Logen bar denne lørdags ettermiddagen. Jamie Ford er nå ute med sin andre bok Sanger til Willow Frost og Sissel Værøyvik debuterer i år med romanen Rakels bok. Jeg hadde lest dem begge to før møtet med forfatterne, og frydet meg over å gjøre deres bekjentskap.
Sissel Værøyvik blir intervjuet av Kari Birkeland

Det var Bernhard Mohr fra Gyldendal som ønsket oss velkommen, før han ga mikrofonen til Kari Birkeland, som stødig og fint introduserte oss for to spennende forfattere.
Først ut var Sissel Værøyvik som kunne fortelle at hun hadde skrevet bok nærmest i smug hjemme i stuen, uten att mann og barn hadde lagt merke til hva hun holdt på med. Hun har gjort mye research til boken, men syntes det var vanskelig å ringe rundt, når hun ikke følte hun kunne presentere seg som forfatter, hun var heller ikke sikker på om det kom til å bli en bok, før den var nesten ferdig. Når boken lå ferdig på pc`en sendte hun den til 5-6 forlag samtidig, og det var Gyldendal som var først ute med å tilby henne en avtale.
Sissel har skrevet mye i sitt liv, og sa allerede som 8 åring at hun ville skrive bok. Først nå i 2014 når hun har passert 50 ble denne planen satt ut i livet, og hun kan med god samvittighet kalle seg forfatter.
Jeg har lest hennes debutbok og anbefaler deg å gjøre det samme, hvis du vil kose deg med en god bok.
Og så var det Jamie Ford sin tur 
Jamie startet seansen med å klovne litt, og ta bilder av publikum for fb og twitter, før de startet. Han har vært på Norgesturne den siste uken, og Bergen var siste stopp på programmet før han, og hans kone nå returnerer hjem til USA for å gjøre seg klar til årets Super Bowlfinale. Jamie var meget komfortabel på scenen, og sa selv at han likte godt å reise rundt å treffe lesere på denne måten. Han er utdannet art designer og har jobbet med visuel kunst. Før debuten med Hotellet på hjørnet av bitter og søtt i 2012, har han bare skrevet "bad poetry". Han beskjeftiget seg med korte historier, uten kinesere i, men det var ikke før han tok tak i sitt eget opphav og sin egen familiehistorie, at det hele løsnet. Jamie Ford er altså halvt (eller var det kvart) kinesisk, og har dette som grunnlag i begge romanene sine.
Det var morsomt å høre ham fortelle om dagen da den første boken skulle komme i butikkene. Det var en kraftig storm som stakk kjepper i hjulene, og det gikk 3 uker etter lansering at bøkene kom i butikkene der han bor. Et "cinderella moment" som han kaller det, da han for første gang så sin egen bok utstilt i bokhandleren.
Bok nummer to Sanger til Willow Frost kom ut i USA bare et år etter debuten, og han forklarer hastverket med at tilårskomne, begeistrede fans nærmest krevde en ny bok innen sin egen levetid.
Hastverk eller ikke, han har fått til en kjempegod bok nummer to, som begeistret denne leseren. Han sier selv at han er glad i kjærlighetshistorier, og det er det dette er. Ikke la deg skremme, det er ikke en legeroman dette her. Boken handler om identitet og tilhørighet, og den kulturelle bagasjen innvandrere til USA (og andre steder) har med seg. Foreldre til unge mennesker i et nytt land vil gjerne at barna skal få alle muligheter til utdannelse, suksess og velstand, men når alt kommer til alt ønsker mange sterkt at barna skal returnere til hjemlandet og gifte seg med søskenbarnet sitt.
Han gleder sine lesere med at han allerede er i gang med en bok nummer tre. Denne skal være lagt til Seattle i perioden 1901-1959. Jeg har lest hans Sanger til Willow Frost og ser med glede frem til bok nummer tre.
Vil du se hva jeg synes om disse to bøkene, kan du klikke på lenkene øverst i innlegget.
Anita var og hørte Jamie Ford snakke om boken sin i Trondheim for noen dager siden.

6 kommentarer:

 1. Gleder meg VELDIG til å lese Rakels bok, den er ikke kommetinn på biblioteket enda, men den er nok ikke langt unna ;o)
  Helt sikkert morsomt å høre disse fortelle om skriveprosessen- heldig du!!

  SvarSlett
 2. Så spennende! Jeg blir inspirert til å dra på bokbad!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du sjanse på mandag. Jørgen Jæger lanserer Ridderkorset på Litteraturhuset kl. 19 :)

   Slett
 3. Så heldig du var da som fikk med deg Sissel Værøyvik også! Jeg gleder meg masset il å lese den boka, jeg må bare komme meg over en krimbølge først:-)

  SvarSlett
 4. Så gøy at du også likte Jamies opptreden.:) Har sett han har lagt ut fine bilder fra turneen sin fra Fløyen i Bergen og andre steder i NOrge, også et fra Trondheim..på instagram. Kult!
  Takk for link, ha en fin søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fant meg selv! I høyre hjørnet på bilde nede til venstre - kult! Ville ikke bli "venn" siden jeg ikke turde å snakke til ham :)

   Slett