søndag 23. februar 2014

Ny type smakebit fra meg denne gangen - Elizabeth Gilbert`s nyeste

Jeg leste Spis, elsk, lev da den kom ut og likte den veldig godt, så nå er jeg spent på hvordan forfatteren skriver en historisk roman. Det helt tilfeldige oppslaget som ble dagens smakebit er tatt fra midt i boken et sted.

Smakebit fra Alma Whittakers betydelige oppdagelser:
 - Han tok feil av meg også, sa Alma.
 - Så du skjønner hvordan det er.
 - Hva ønsket du deg med ham?
 - Jeg ville ligge med ham, Alma, sa Tomorrow Morning dystert, men uten å fortrekke en mine.
 - I likhet med meg, sa hun. 
 - Så er vi like, sa Tomorrow Morning, men det så ikke ut til at han fant noen trøst ved tanken. Ikke Alma heller. 
 - Lå du med ham? spurte hun.

Nå har Gilbert skrevet en fascinerende historisk roman fra 1800-tallet, en slags moderne Jane Austen-roman. Å lese den er som å bli med på en reise for livet der du oppdager hemmeligheter fra det 19. århundre – en historie fylt av eventyr, oppdagelser, lidenskap og botanikk.
Alma Whittakers betydelige oppdagelser er glimrende researchet og fortalt, med handling som strekker seg fra London, til Peru, Philadelphia,Tahiti og Amsterdam. Romanen er befolket med uforglemmelige karakterer: misjonærer, slaverimotstandere, eventyrere, astronomer, sjøkapteiner og genier. Gilbert fanger tidens ånd, og skaper et bemerkelsesverdig portrett av en kvinne som står på terskelen til den moderne tid, men med en fot fremdeles plantet i det forgangne.


Har du tenkt å lese denne boken? 

Flere smakebiter finner du som alltid om søndagen 
Ønsker alle en trivelig søndag :)

24 kommentarer:

 1. En genre jag har lite problem med, tror att jag förläst mig på den, men jag hoppas att jag någon gång hittar tillbaka :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Spent på hvilken bok du leste i går som ikke falt i smak. Jeg likte også Elisabeth Gilbert sin bok Spis, elsk, lev, har også liggende oppfølgeren til den men har ikke lest den enda. Denne ser jeg frem til å lese, og nå som OL er snart over får jeg sikkert litt mer tid til å lese. Tusen takk for smakebiten, Tine og ha en fin søndag :-)

  SvarSlett
 3. Jeg ble kjempenysgjerrig på boka som frustrerte deg, jeg! ;-)

  SvarSlett
 4. Den boken vill jag läsa. Låter som om den skulle passa mig precis. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 5. Denne har jeg også tenkt å lese. Men det ligger noen bøker i kø, før jeg kommer så langt :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Burde kansje lest den Spis, elsk, lev-boken, jeg har den liggende i lyd...har hørt mye positivt om den; og ble minnet om den da jeg så forfatteren på TV nylig.

  SvarSlett
 7. Tror kanskje ikke dette er helt min sjanger, men kos deg videre med boka. Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 8. Flott smakebit, men tror nok ikke den er helt for meg. Jeg har rett og slett forlest meg på denne typen bøker :)

  SvarSlett
 9. Presentasjonen gjør den litt fristende, og hadde forsidebildet vært litt sprekere hadde den garantert blitt lest! Vi får sjå hva det blir til, kjenner jeg deg rett, blir det vel en omtale her etterhvert!
  Nyt dagen :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig med deg, forsidebildet er helt håpløst. Hadde nok aldri valgt denne boken hadde det ikke vært for at jeg likte den forrige så godt. Omtale kommer nok, hvis det er mulig å skrive noe positivt om boken :)

   Slett
 10. Fin smakbit, kanske inte min typ av genre, men man vet aldrig... Ha en fin söndag! :)

  SvarSlett
 11. LIkte det jeg hørte hun snakekt om på Skavlan forrige fredag, men ellers er jeg usikker på om jeg vil lese boka, kanskje senere.. Historiske romaner er ikke min favorittgenre, men mange av dem kan absloutt være bra. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten, jag tror nog jag kunde gilla den här boken.

  SvarSlett
 13. Den här känner jag inte till sedan tidigare så tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 14. Jeg hadde heller ikke klar noen smakebit, leser fremdeles de samme bøkene, men så ble jeg inspirert til et smakebit-innlegg likevel.
  "Alma Whittakers betydelige oppdagelser" har jeg ingen planer om å lese foreløbig, men når du sier det er en moderne Jane Austen-roman blir jeg nysgjerrig. Blir spennende å lese anmeldelsen din :)

  SvarSlett
 15. Lyckan, kärleken och meningen med livet (Eat pray love) ligger och väntar på mig men av någon anledning blir jag alltid distraherad när det är dags för den. Tack för denna smakbiten, kanske kan jag nu bli motiverad att ta itu med Gilbert :)

  SvarSlett
 16. Hadde ikke tenkt å lese den før du spurte, men etter din omtale: ja, den kommer keg til å titte etter på biblioteket.

  SvarSlett
 17. Tack för smakbiten. :)

  SvarSlett
 18. Hmm, først, da jeg så coveret, vurderte jeg til og med å ikke lese innlegget ditt, men så leste jeg innlegget ditt og vurderer å lese boken ;)
  God søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som en helomvending jeg kan like :)

   Slett
 19. Detta verkar vara en bok för mig! Tack för tipset och smakebiten! :-)

  SvarSlett
 20. Har både spis elsk lev og denne stående i bokhylla. Ser frem til å lese begge. Ha en fin søndag

  SvarSlett
 21. Jeg har romanen spis,elsk og lev i bokhyllen min. Den har riktignok filmcoveret(hater bøker med slike cover), men jeg har veldig lyst til å lese den snart. Tror likevel denne romanen virket spennende og mer egnet for min lesesmak. Takker for en flott smakebit, og denne er notert på må-lese listen ;)

  - SiriSI

  SvarSlett