tirsdag 18. februar 2014

Thaisuppe med reker - oppskrift fra boken 5:2 dietten

Utrolig deilig suppe med under 300 kcal (melke og hvetefri)
Boken 5:2-dietten har virkelig et stort knippe flotte og smakfulle oppskrifter, i innlegget mitt på søndag delte jeg Lune rødbeter med dere, og nå har jeg laget Thaisuppe, som jeg også har fått lov av Kagge å dele. I disse OL-tider spiser vi middag foran tv`en, og før jeg hadde kommet meg inn i stuen kom det høylytt mmmm`ing fra de to andre.

Suppen var virkelig veldig god. I stedet for reker brukte jeg scampi som hadde lagt i en marinade av ingefær, hvitløk og god olje. Ellers fulgte jeg oppskriften nesten som den er gjengitt under. Eneste jeg gjorde var å doble fiskekraften og hadde i så mye strimlete grønnsaker som vi tre trenger. De grønnsakene jeg brukte var: Gulrot, pastinakk og vårløk. Jeg lot disse koke et par minutter før jeg slapp scampiene oppi, for da er det snakk om sekunder før retten er ferdig.

Smakfull og lekker snope-mat som ikke minner mye om slankekost

Thaisuppe med reker

1 stilk sitrongress
1 ts fersk ingefær (jeg har et glass med ferdig moset ingefær)
2 limeblader eller litt saft av lime
5 dl fiskekraft
1/2 ts fish saus
saften av 1/2 lime
250 g pillede reker
Urtedryss av fersk koriander, mynte, gressløk eller thai basilikum. 
Strimlete grønnsaker av kål, gulrot, kinakål, vårløk og bønnespirer


Skjær bort den øverste 1/3 delen av sitrongresset, og knus resten av stilken med baksiden av en kjøkkenkniv. Riv ingefæren og mos sammen med limeblader i en morter. Varm opp fiskekraften og legg i de knuste ferske krydderne og la syde i ca. 10 min. Sil av de hele krydderne. Ha deretter i palmesukker, fiskesaus, limesaft og reker. Straks rekene er ferdigkokt, eller varme, er retten ferdig. Spises med urtedryss go tilsett gjerne litt strimlet kål. bønnespirer, sopp, vårløk eller gulrotstrimler.

4 kommentarer:

  1. Åh, nei nå ble jeg sulten gitt :) Dette hørtes helt herlig ut! Tusen takk for titten hos meg, så koselig :)

    SvarSlett
  2. Dette så utrolig deilig ut, tror jeg må prøve dette!

    SvarSlett
  3. Det så kjempegodt ut og jeg er meget glafd i både reker og scampi:)

    SvarSlett