torsdag 26. desember 2013

Et annerledes 2.juledagsmåltid - med et snev av sommer

Frode har satt seg ned og begynt å planlegge sommerferien, og siden barna i huset ønsket seg "Italiensk aften" som 2.juledagsmåltid, oppholdt jeg meg stort sett på kjøkkenet denne dagen. I god italiensk stil, disker mor opp med  rett etter rett, mens mann og barn er ute og leker seg, og nyter fruktene av kånemor sitt harde arbeid på kjøkkenet.
Italienerne spiser mye og godt. De tradisjonelle måltidene ligner ikke mye på det vi får servert på turistrestaurantene når vi er på ferie. Det er dyrt å skulle spise på italiensk vis hver dag en hel ferie, men noen ganger peiler vi oss ut en restaurant som ser ut til å duge. Du får en helt annen service av kelnerne når du bestiller mer enn en hovedrett og en halvliter, og det har skjedd flere ganger at eieren eller kokken kommer bort til bordet vårt og prater, når vi nærmer oss desserten.

Vårt italienske meny på 2.juledag så sånn ut:

Aperitivo: Prosecco med granateple
Antipasti: Mozarella marinert i pesto, tomater, oliven

Primi piatto: Tortelini med tartuffosaus, og parmesan

Secondi piatto: Paprikasuppe med pinjekjerner

Contorni: Foccacia med tomat, oliven og timian

Dolce  I: Panna cotta med vanilje og appelsin
Dolce II: Tiramisu servert med en varm espresso

Digestivo: Limoncello

Tips til en vellykket italiensk aften er å ikke lage for store porsjoner, da smaker ikke desserten noe godt, fordi du er så stupmett. Lag alt klart på forhånd, så også kokken kan sette seg ned å være selskapelig. Spis alltid pasta som primi piatti, ellers blir pastaen blaut mens dere spiser de første rettene. Ta dere god tid. Bilder av soppsaus og paprikasuppe finner du under linkene over. Fikk du lyst å prøve?
En forrett med masse deilige smaker


Ingredienser til deilig søt paprikasuppe
Foccacia er lett å få til

Tiramisu - Italia`s nationaldessert
Sånn ser den ut inni 
Panna Cotta med blåbær rett fra fryseren

6 kommentarer:

 1. Fantastisk. Dette så godt ut.:)

  SvarSlett
 2. Herre min!! DET VAR RÅLEKKERT OG FRISTENDE!!!!
  Jeg håper virkelig du har fått all den ros og hyllest du har fortjent ved å servere dette til familien!! Jeg bøyer meg i støvet- og når jeg kommer meg opp derfra, skal jeg lete fram noen kokebøker, og sjå om jeg kan finne på noe annet enn fiskeboller til middag i morgen ;o)
  Kos deg videre med julefridager!!

  SvarSlett
 3. Så deilig med et italiensk måltid i jula!:D Godt med et avbrekk fra julematen:) Vi har 3.juledags-taco med familien hvert år;)) Hehe.. Pleier å være veldig populært:))

  SvarSlett
 4. Smakte alldeles fortreffelig!!

  /Frode

  SvarSlett
 5. Åh! Googlet oppskrift på foccacia og da poppet du opp! Ble litt fristet til å varte opp med italiensk på neste kjærestemiddag nå ja så siden er herved bokmerket! Og det blir nok din oppskrift på foccacia som blir servert til dagens hjemmelagde tomatsuppe :)

  SvarSlett