søndag 22. desember 2013

Siste søndag før jul - og lading av batteriene

Det er tid for å flate ut. Jeg sitter og ser på iPad og iPhone som ligger side ved side og lader, og jeg tenker at, er det min tur å lade batteriene. Etter en særdeles travel høst på jobb, har jeg fri til over nyttår. Jeg har aldri hatt julefri hjemme på denne måten før, så dette føles nesten uvirkelig.

I går var den store familiebesøkdagen for 12-åringen som har bursdag på julaften. Gaver ble utvekslet, og godjulklemmer delt ut til store barn som skal til pappa`n sin i julen. Heldigvis hjalp de å pusle sammen og pynte treet før de reiste, så julefreden riktig kan senke seg over stuen.
Når nevnte gullunge i dag tok faren med seg på fjellet for å stå på ski, ble det stille i huset.
En sånn stillhet som kun oppstår når du sitter med en bok i fanget klokken 07:45 og vet at du er alene hjemme i åtte timer, uten planer før middag med venninner i kveldingen.
Skuldrene senker seg ved tanken på at jeg ikke skal på jobb før om 12 dager, det er intet mindre enn vidunderlig. Nå får jeg sjekket ut om smertene i skuldre og nakke, som jeg har gått med i 6 uker nå, virkelig er stress, for da må det vel forsvinne?


Helt alene var jeg ikke i dag, for jeg hadde selskap av en mann ved navn Ove. Ja, han i boken ja. Jeg har i løpet av uken blitt veldig glad i Ove, og når boken går mot slutten knyter humring og latter seg som en klump i halsen, som helt til slutt eksploderer i tårer. Jeg har ikke opplevd maken, det fosser, og siden jeg er alene hjemme i hele dag tillater jeg å slippe helt opp. Det ender med at jeg sitter i godstolen min og hulker høyt mens tårene triller. Gu kor deilig det er av og til!

Etter å ha skrevet om Ove (omtale i morgen) skal jeg begynne på ungdomsboken
Det blir pinlig uansett, som Astrid Therese anbefalte. Jeg har ikke vært fan av ungdomsbøker tidligere (ikke så rart siden det er en stund siden jeg var i målgruppen) men her finnes mange perler i denne sjangeren. Jeg anbefaler gjerne Inn i elden og
Faen ta skjebnen. På øret holder jeg på med Harlan Cobens Beskytteren, også den en ungdomsbok.

God 4. søndag i advent til alle som har lest så langt. 
Hva leser du i dag?

Dagens gjøremål: Lese, lytte og mate ender

7 kommentarer:

 1. Kos deg skikkelig i dag!! Slapp av og senk skuldrene. Det er godt når travle dager får avløsning i noen fridager. Jeg har bare noe småpusk igjen å ordne før julefreden virkelig kan senke seg her i huset, og jeg gleder meg til å lese noe av det som står og venter i bokhylla. Ove-boka er en av dem, og jeg skjønner jeg kan glede meg til den. Om den blir tatt fram nå eller om den skal få vente litt til, er jeg ikke riktig sikker på. ;-) Jeg skal i hvert fall ikke lese pensum før tidligst 4.dag

  SvarSlett
 2. Det høres ut som du har en herlig dag og juleferie foran deg :) Og nå ble jeg minnet på at jeg også har tenkt å lese om Ove. Det må jeg få gjort snart. Stakkars, jeg hadde helt glemt han ut ;) Her går det i "Det henger en engel alene i skogen" idag pluss litt småhandling i byen :)

  SvarSlett
 3. Så deilig å ha noen timer helt for seg selv. Det er ikke ofte jeg har. Jeg leser fortiden på støv og stjerneskinn(som vel er en ungdomsbok). Likte godt bok en mørk engel. I bilen hører jeg på Bellman og Black. Ha en riktig god jul!

  SvarSlett
 4. Lesing blir det nok ikke i dag (heller). Min lille er snart 10 mnd og over alt og borti alt. Når kveldsroen senker seg er det strikking som prioriteres. Ha en god jul, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Med en sånn liten skjønning i huset er det her og nå som teller. Det er bra du fortsetter å trylle frem små kunstverk selv om det blir mindre tid til sånt nå.

   Slett
 5. For en fin oppladning til jul! Jeg leser Oppløsningstendenser av Nina Lykke (snart ferdig). Ønsker deg en riktig god jul, Tine!

  SvarSlett
 6. Så deilig det hørtes ut ed åtte timer alene og en bok i fanget! :-) I dag har jeg pyntet ferdig juletreet jeg begynte på i går og nå skal resten av stuen få sin siste finpuss. I morgen kommer det 8 stk til middag og på 1. dag 6 til kaffe. På 2. dag skal vi imidlertid bort til lunsj. Jeg tror alltid at jeg skal få lest så mye når jeg har ferie men ser at det ikke blir mulig denne julen :-) Ønsker deg en fredfull julehelg og et velsignet nytt år!

  SvarSlett