søndag 15. desember 2013

Bergen sentrum kan by på så mye mer enn bare butikker - et billedbrev

Vakre Domkirken i Bergen
Lørdag og 10 dager igjen til jul. Gatene er tomme butikkene er fulle. Bergen har heldigvis litt annet enn butikker å by på, noen dager før jul, og jeg hadde litt annet enn butikker på planen. Jeg har så vidt begynt oppvarmingen til shoppe-stopp 2014 og "øver" meg på å ikke gå innom butikker bare for å titte. Der var fremdeles et par ting på listen over ting som måtte skaffes før shoppe-stoppen trer i kraft, og i dag fikk jeg fingeren ut.
To planlagte kjøp er utført: 1 stk. ny bh og 1 stk. nytt strikketøy. Sånn, er jeg igang med shoppestoppen min. Sjekk ut Mette Nygård Havre i BA på lørdag!
Under den største stenen ligger altså Christian Børs begravet (1745-1826)
Etter en fantastisk lørdagskafè på DnS tok jeg turen til gravlunden ved Domkirken. Det er tredje gangen jeg er der på en uke, på leit etter Christian Børs sin grav. Etter å ha lest boken til Vetle Lid Larssen 1001 natt, hvor nevnte Børs er en av hovedpersonene, måtte jeg bare se gravsteinen hans før prosjektet mitt med denne flotte boken kunne avsluttes.
I Larssens bok gir han en beskrivelse av hvor den ligger, men det holdt ikke for at jeg skulle finne den, så etter å ha vært å letet først i mørket, så når det var lyst fant jeg endelig graven på tredje forsøk. Dette fordi en velvillig tjener fra Akasia sendte meg tegning over hvor den er å finne.
Veien videre gikk over Vågsallmenningen hvor det foregikk en liten demonstrasjon. Liten men viktig, og jeg ble stående å høre på appellen som Mikkel Grunner holdt. Jeg tror det som Israel holder på med på Gazastripen er ganske uvirkelig for oss nordmenn, men vi må bry oss!
En viktig markering foregikk blant alle julehandlerne i dag
Jada, nå har Starbucks kommet til Bergen også
Nå var det på tide å gå hjem, men jeg hadde en sånn rolig stund at jeg tenkte jeg ville gå over haugen og ned i Skuteviken å ta bussen. Først gikk jeg innom nye Starbucks, men her var det like fullt som sist jeg stakk hodet inn dørene deres. Ikke er den like koselig som de jeg har vært i i utlandet heller, så dette blir nok ikke mitt nye stoppested.
For å komme til bussen i Skuteviken må jeg gå gjennom noen koselige gågater, som i går var julepyntet og helt tom for mennesker. Ved busstoppen finnes det vakker grafittikunst, som ble med hjem i kameraet mitt. Kvelden ble avsluttet med deilig sushi på Nama med min kjære, mens barna underholdt hverandre.
Mariakirken har fått nytt tak

Skuteviksveien i flott julepryd


1 kommentar: