mandag 30. desember 2013

Oppsummering av leseåret 2014

Hva kan jeg si? Jeg leser og leser, også skriver jeg litt om det jeg leser. Jeg har stor glede av dette, men synes at en leseliste med 200 bøker på et år, blir i meste laget. Nyttårsforsettet mitt sier at jeg skal lese mindre til neste år, og kanskje ved å sette ned tempoet får et mer langvarig minne av bøkene.
Inspirert av Berit, har jeg lagt inn leselisten min i excel og benyttet meg av sorter-knappen, og dette fikk jeg ut:

Hamar bibliotek sitt imponerende bokjuletre
Jeg har i 2013 lest 200 bøker:
119 romaner
7 serieromaner (Nattmannens datter)
53 krim - inkl. "kosekrim"
6 novellesamlinger
6 ungdomsbøker
7 dokumentar/biografi

Terningkast:
2 - 4 stk.
3 - 13 stk.
4 - 69 stk.
5 - 81 stk.
6 - 31 stk.


Jeg har skrevet omtaler om alle bøkene jeg har fått som leseeksemplar, og nesten alle de andre også. Jeg har ikke kjøpt mange bøker (4-5), men lånt en del på biblioteket i tillegg til leseeksemplarene jeg har lest. 13 av bøkene er hørt på lydbok på mobilen mens jeg har gått tur eller strikket, mens 4 har jeg hørt på cd-spilleren. 3 av bøkene er lest på iPad`en, men det er ikke populært i heimen at jeg okkuperer vår eneste padde i timer av gangen.
64 av bøkene jeg har lest i år er av norske forfattere, resten av gjengen talte jeg ikke, men jeg ser at der er mange svensker og dansker der. 43 av de norske forfatterne ga ut boken sin i år, så her har jeg mye å velge i i forhold til Bokbloggerprisen 2013.

Årets nedtur: Bergeners og Himmel over London - alt for høye forventninger!
Årets nye bekjentskap: Margaret Skjelbred - Du skal elske lyset og Andrea D
Årets beste bok: Med 31 6`ere å velge blant falt valget på Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo
Den jeg er stoltest av å komme meg gjennom: Den gudommelige komedien
Årets morsomste: En mann ved navn Ove Desember ble seende sånn ut:
Det ser ut som jeg drar med meg Falkejakt inn i det nye året, men Sannhetens løgner skal jeg bli ferdig med i morgen.
 1. Jonas Gardell - Tørk aldri tårer uten hansker del 2 - 6
 2. Vetle Lid Larsen - 1001 natt - 5
 3. Anne Sigvart - Som avtalt med legen - 5
 4. Jonas Jonasson - Analfabeten som kunne regne - 4
 5. Diverse forfattere - Julenoveller - 4
 6. Fredrik Schmidt Fotland - Englestrøk - 5
 7. Tom Ingar Eliassen - Ni favner og dypere - 4
 8. Carmen Rodriguez - Chiles døtre - 5
 9. Jessica Brockmole - Brevene fra øya - 4
 10. Sarah Quigley - Dirigenten - 5
 11. Fredrik Backman - En mann ved navn Ove - 5
 12. Tyra T. Tronstad/Bjørn Sortland - Det blir pinlig uansett - 5
 13. Harlan Coben - Beskytteren - 5
 14. Diane Setterfield - Bellman & Black - 4
 15. Thrity Umrigar - Den verden vi fant - 5
 16. Jan Guillou - Mellom rødt og svart - 5
 17. Randy S. Meyers - Sannhetens løgner -
 18. Hillary Mantel - Falkejakt -
Har vi lest mange av de samme bøkene i desember?
En sniktitt på januar 2014. 
Jeg har lastet ned og bestilt fra biblioteket, så dette er det jeg vet at jeg vil starte året med å lese. Mine personlige utfordringer: Lese Amalie Skram, nynorsk, engelsk og novellesamlinger starter bra, med 2 nynorske bøker og 1 Amalie, så jeg føler dette er en god start på året. 
 1. Amalie Skram - Lucie -
 2. Lars Mæhle - Den mørke porten -
 3. Frode Grytten - Brenn huset ned -
 4. Nikolaj Frobenius - Mørke grener -
 5. Anne Cecilie Remen - På direkten -
 6. Sonja Holterman - Presteskapet -

Det eneste jeg ønsker meg for det nye året er 
massevis av kommentarer på bloggen min :)
GODT NYTT ÅR! ! ! ! 

12 kommentarer:

 1. Imponerende lister! Leser du om natten, eller...?
  Har også store forventninger til Bergeners, men håper jeg liker den!
  Godt nytt år, Tine! Gleder meg til å følge deg i det nye året.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg har faktisk aldri lest i sengen, men jeg står grytidlig opp og leser gjerne før jeg går på jobb. Forsettet mitt er å gå ned med 70 bøker, så kanskje 2014 blir mer mangfoldig. Kjekt at du følger med :)

   Slett
 2. Det må jeg si, 200 bøker! Jeg bøyer meg i støvet, det hadde jeg aldri klart. Håper du får et flott og begivenhetsrikt leseår i 2014 :)

  SvarSlett
 3. Du er bare helt rå på den lesingen din! Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet! Fin oppsummering var det også, og jeg ser at vi har lest 1 bok felles denne måneden og det er julenoveller. Jeg har i de to siste årene ført opp bøkene jeg leser i excel, men det er ikke alltid jeg husker på det, men hva er det du fører opp der egentlig? Tenkte jeg skulle bli bedre på dette til neste år. Kjekt å følge deg,Tine og der frem til å følge deg i 2014 også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Excelarket mitt starter i 2008. Det er godt å ha når jeg lurer på om jeg har lest en bok, nå når altzheimeren slår inn. Fra i år skal jeg legge inn litt mer info, kolonner med nynorsk, engelsk, lydbok, nasjonalitet etc. Alltid gøy med statistikk, men kjedelig å sitte i ettertid og finne ut av det. Takk for fine ord Beathe, sees til neste år :)

   Slett
 4. Ser ut til at du har hatt en flott leseår. Imponerende antall bøker. Av de du har lest i desember holder jeg på med Bellman og Black. Ta litt tid siden jeg har lang juleferie og da ikke kjører så mye bil. Kanskje jeg må hente den inn ;) Takk for dette bokkbloggåret. Gleder meg til å følge bloggen din videre og takk for alle kommentarene du skriver hos meg :)

  SvarSlett
 5. Imponerende leselister!
  Jeg kommer ikke i nærheten en gang, men er ganske fornøyd med det jeg får lest. Har tross alt noen pensumbøker som skal leses i tillegg. ;-) Nå har jeg nettopp lastet ned Brobyggerne på leseappen, så nå blir det mer Guillou på meg.
  Ha en fortreffelig nyttårsaften!

  SvarSlett
 6. Du har nesten lest dobbelt så mange bøker som meg og du leser i tillegg mange mursteiner. Jeg snur meg bort når jeg ser at en bok er mer enn 500 sider. En form for allergi. Imponert over leseiveren din. Og i tillegg skrevet mange engasjerte innlegg. Skal forsøke å skjerpe meg hva angår kommentarer. Bergeners lånte jeg i går pga din omtale - ble grådig nysgjerrig. Hadde det ikke vært for innlegget ditt hadde jeg neppe lest den. Du verden for en underlig bok! Ønsker deg et godt nytt år. Håper du leser mer enn 70 bøker,

  SvarSlett
  Svar
  1. Sliter litt med motivasjonen for tiden, og det var kjekt å lese at jeg har lokket deg til å lese en bok som jeg ikke likte selv. Sånne kommentarer hjelper meg over kneiken. Takk for fine ord :)

   Slett
 7. Utrolig bra! Vi tastes mer i det nye året når jeg får nett i kåken , ha et godt nytt år , gled deg til Mørke grener :)

  SvarSlett
 8. 200 bøker er jo heilt enormt. Eg er sjeleglad for dei rundt 75 eg klarer å putte inn på 365 dager! Eg skreiv og i eit oppsummeringsinnlegg at eg ønsker meg kommentarer. Enkelte gonger er det så lite som skal til; liker ein omslagsfoto, har ein lest boka, ynskjer å lese boka, eller bare eit lite vink om at ein har vore innom. Eg leser ofte innlegg, og må sjølv ta meg i nakken og kommentere. Vil ein ha kommentarer må ein gi, syns eg.

  Godt nyttår, Tine!

  SvarSlett
 9. 200 bøker er slett ikke verst!
  Ønsker deg et fantastisk fint leseår i 2014 :)

  SvarSlett