tirsdag 24. desember 2013

En hilsen med ønske om en fredelig jul til alle

Endelig har solen snudd, og vi går lysere tider i møte. I Bergen i dag våkner vi til 8,5 deilige varmegrader, så det er ingenting ute som minner om at det er jul.
Julaften har alltid vært en helt spesiell dag. For voksne betyr det litt stress og kav i forkant, men når endelig dagen er her, håper jeg alle har det like fredelig som oss. Barna fryder seg gjennom hele desember, og jeg som jobber i barnehage får virkelig kjenne på gleden barna bobler over av. Jeg er heldig å ha barn hjemme også, og Sondre som fyller 12 år i dag, får en ekstra stor hipp hipp hurra!!

Gratulerer med dagen min venn!


Julegleden har bygget seg opp sakte men sikkert. Jeg har vært på lørdagskafe på DnS hvor vi fikk servert et knippe julesanger og julefortellinger, som hevet stemningen mange hakk. Etterpå var jeg på den årlige julekonserten med Tertneskoret, en tradisjon jeg alltid passer på å få med meg. Jeg har lest to novellesamlinger med julevri, Julenoveller og Julehistorier, sånt hjelper på julestemningen.
Med barnehagen har vi vært i kirken og fredag 13 desember, fulgte jeg Luciatoget rundt på det lokale aldershjemmet. Vi sang og delte ut lussekatter til alle de gamle, som satt der med tårer i øynene og nøt sangen fra de små. En annen dag hadde vi julefrokost med foreldrene og så var det tid for nissefest. Det er travelt i barnehagen i desember, men veldig gøy.
Vi har bakt nye og gamle julekaker, både tradisjonelle peppernøtter og berlinerkranser pluss honningkakeengelsk fruktkakekakemennpeanøttkakerbiscotti og salte mandler.
Vaske? Tja... litt vasking har det vel blitt, men den gode gamle julevasken tar vi til våren, når lyset flommer inn gjennom vinduene igjen.

Nå er treet pyntet, de lilla dukene og lysene er byttet ut med røde. Selve julaften tilbringes med foreldre og søster og to skjønne nieser hos mamma og pappa. Vi spiser lutefisk på julaften, og den ble nøye plukket ut i dag - gleder meg!

Ønsker dere alle en fredelig jul :)


7 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med dagen til 12-åringen :) GOD JUL :)

  SvarSlett
 2. Ønsker deg en riktig god jul og gratulerer til bursdagsbarnet :)

  SvarSlett
 3. Ønsker dere en superfin julekveld alle sammen og gratulerer med dagen til bursdagsbarnet Sondre.

  SvarSlett
 4. Bursdagsbarnet fryder seg over å ha bursdag på selveste julaften, og gleder seg storveis til å tilbringe kvelden sammen med kusinene sine :) Takk for hilsener, det varmer.

  SvarSlett
 5. Ønsker deg og dine en riktig god jul Tine.:)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med overstått til Sondre :-) Håper dere har hatt en fin jul så langt og ønsker dere en forsatt fin julefeiring :-)

  SvarSlett