torsdag 2. juni 2011

Drømmer om sol og sommer og ferie

Er litt rastløs i dag. Tenk å sløse bort en ekstra lang langhelg med å bare være hjemme. Frode skal sykle Bergen-Voss på lørdag, så vi kunne ikke reise bort. Jeg gikk hjem fra jobb i går uten stemme, så noe sier meg at jeg bør ta det litt med ro, men det er ikke lett...
Jeg kokelerte litt i morgentimene, med to rødbeter jeg hadde kjøpt, så humøret steg litt, men tåken henger ned over fjellene, og det regner hele tiden, så det er ikke lett å holde det oppe. Har vært ute å gått tur fra Bergen sentrum og hjem på Rolland. Turen over Munkebotn tar 1 time og 45 minutter, og er en tur jeg har gått så mange ganger at jeg kan gå den i blinde.
Fra vårt besøk sommeren 2009
Forrige helg bestilte vi flybilletter til Lisboa, og videre til øya Pico hvor vi skal gå på Portugals høyeste topp. Med det har vi sikret oss litt sol & varme i sommer, siden resten av ferien skal tilbringes her nord. Kanskje jeg bare er litt deppa, men akkurat nå kan jeg ikke komme på å ha hatt èn uke i strekk med sol og varme her i Norge, ever!! Uke 2 av ferien skal tilbringes på tur fra Bergen til Snåsa med 7 eller fler stopp, for å gå på  kommunetopper. Uke 3 koser vi oss på Snåsa hos svigers, før jeg må hjem for å begynne å jobbe igjen.
Her trenger jeg litt hjelp!! Jeg skal ta det grytidlige morgentoget fra Snåsa sånn at jeg er i Trondheim før 08:00 Flyet mitt til Bergen går 21:30 så jeg har en hel dag til rådighet for utforsking av byen. Jeg har vært i Nidarosdomen for et par år siden, så den trenger ikke et besøk.
Hva gjør jeg hele dagen? Jeg skulle gjerne hatt tips om hvor jeg bør spise frokost, drikke kaffe, spise lunch og  middag?  Finnes der noen koselige butikker, gjemt bort et sted som den menige turist ikke ser?

5 kommentarer:

 1. Bergen - Voss er jo høstens vakreste eventyr - kan ikke gå glipp av det!

  SvarSlett
 2. Tenker det samme som deg angående været! Blir nok digg med ferie. :)
  Nå vet jeg ikke helt hva du er ute etter, men kan anbefale Persilleriet i Trondheim. Etikken i Kjøpmannsgata er også verdt et besøk, de har diverse økologiske og fairtrade klær og kosmetikk i tillegg til mat. :)

  SvarSlett
 3. Vil du ha finvær må du komme sørover! :) Her er det over 20 grader og sol! (Og FOR varmt spør du meg - varne er ikke det man ønsker seg når man er høygravid!!) Men 2-åringen fikk bade litt på verandaen så han var jo fornøyd da.

  God tur til Trondheim!

  SvarSlett
 4. Her holder vi på å bli amfibier igjen, med regn, tåke og null sikt. Sa akkurat til Sondre at vi hiver oss på toget østover og blir der i helgen :) Heldiggriser, prøv å nyt det selv om tilstanden krever sitt.
  Christina: Tusen takk, stedene skal googles med en gang :)

  SvarSlett
 5. Signerer Christina sine tips + Bakklandet, der er det jo fint. Ellers vet jeg ikke helt.

  SvarSlett