onsdag 29. juni 2011

Operaeventyr for stor og liten

Siden Sondre får en overdose med idrett denne uken (fotballskole 4 dager), tenkte jeg at vi måtte veie opp med litt kultur. Han har vært med meg på opera før, i oktober i fjor så vi Veslefrikk med fela, og det gikk rett hjem. Denne gangen er det Hans og Grete som settes opp, og vi har de beste setene i Grieghallen i kveld. Det er Den Nye Opera som står for forestillingen, med Ung Symfoni, dansere fra Bergen Kulturskole, sangere fra Griegakademiet  og operaens barnekor som utøvere.
De unge utøverne, får spesielt godt skussmål i dagens BT, som ikke kommer i skyggen av de voksne profesjonelle aktørene.
BT forteller også om fantasifull regi og scenografi og veldig dyktige sangere som har skjønt den spesielle formen en opera av denne typen har.
Etterpå: Jeg blir alltid litt forvirret når historien ikke følger de linjer som jeg allerede er kjent med. Barna ble her jaget ut i skogen av en rasende sint mor, og ikke fulgt ut og forlatt av faren, sånn som i eventyret. Grieghallen var halvfull, og vi satt midt foran på andre rad, så vi fikk med oss det meste. De som sang, sang en om gangen, og da ble det nesten litt for mye av det gode med det store orkesteret. Skuespillerne var fantastisk flinke, og barna som var med så ut til å ha det kjempegøy, samtidig som de gjorde det de skulle. 
Sondre satt som et lys ved siden av meg og så ut som han nikoste seg, noe han bekreftet etterpå at han hadde gjort. Det er godt å se en så aktiv gutt som løper rundt hele dagen, sitte i stillhet og ta inn inntrykk, med hele seg. Gleder meg til august, da skal vi se Kaptein Knurr i Gamle Bergen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar