onsdag 29. juni 2011

Sommerferie 2011 står for døren

I år hadde vi bestemt oss for å bruke 14 dager på å kjøre fra Bergen til Snåsa. Grunnen til at det skulle ta så lang tid er at vi ville besøke 2-3 kommunetopper hver dag. Kart og turbeskrivelser er skrevet ut for 30 topper langs kysten og motivasjonen for mange fjellturer er på topp.
Men..... et snev av værsjuke har sneket seg på, og vi har lagt inn en liten tur til varmere strøk før vi kjører oppover. Dermed blir kjøreturen nordover kuttet ned til 7-8 dager og kommunetoppene som blir besøkt blir følgelig færre.
Utenlandsturene våre de siste årene, har vært preget av at vi vil gå på nasjonstopper, og så også i sommer. Vi bestemte oss for Portugal, og høyeste toppen i Portugal ligger på Azorene, nærmere bestemt på øya Pico langt ute i Atlanterhavet. Denne toppen, som er en vulkan, er 2351 meter høy, og man går til fots de siste 1100 høydemeterene.
Fra Bergen var det ingen enkel måte å komme seg til Pico. Der er ingen charter og de vanlige flyselskapene har ikke rute ut dit. Nå flyr vi via Stockholm til Lisboa og overnatter der. Dagen etter flyr vi med et lite Portugisisk flyselskap ut til øya. Her skal vi være i 5 netter, og håper inderlig at en av dagene skal være klar nok til at vi får en fin tur, og blir belønnet med utsikt fra toppen. Når vi kommer tilbake til Lisboa skal vi ha to dager her før vi flyr hjem til det kalde nord igjen. Jeg sjekker yr før returen, og hvis det er like kaldt/vått her om en uke, ja så emigrerer jeg på direkten.
Håper å komme sterkt tilbake med masse fine solskinnsbilder 10 juli :)
God sommer!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar