søndag 19. juni 2011

Rå karameller og superfoods

Dette er Sana Bona sin oppskrift på karameller som jeg bare måtte prøve. Ingrediensene som er brukt er superfoods, både Bi pollen og Lucuma er proppfull av næringsstoffer.
Nå må det sies til slutt, at jeg ikke er helt fortrolig med smaken, har tatt meg en liten bit 5-6 ganger nå. Skulle hatt litt vaniljepulver eller sjokolade i...
 Bipollen inneholder:

♦ B-vitaminene, B1, B2, B3, B5, B6, B12
♦ Vitamin C, A, D, E, H, K, PP
♦ Mineralene: Kalsium, fosfor, jern, kobber, kalium, jod, sesilium, natrium, titan, mangan, sink, bor, molybden, kobolt, magnesium, selen
♦ 14 fettsyrer
♦ 11 karbohydrater
♦ 11 enzymer og coenzymer
♦ 20 proteiner, globuliner, peptoner og aminosyrer
♦ 17 sporstoffer
♦ Bipollen brukes for økt energi og velvære
♦ Styrker immunforsvaret og luftveier
Bipollen er en gave fra biene som ofte kalles for ”naturens perfekte næringsmiddel”. Det er selvsagt fordi bipollen inneholder hele 45% protein i form av over 20 lettopptagelige aminosyrer, dessuten 18 ulike vitaminer, ca. 60 ulike mineraler og spormineraler i tillegg til essensielle fettsyrer, enzymer og co-enzymer og lav-GI-karbohydrater. Bipollen er en av de få vegetabilske matvarene som inneholder samtlige B-vitaminer, inkludert vitamin B12.
Forskning viser at denne vidunderlige, mystiske nektaren har naturlig foryngende egenskaper, styrker immunforsvaret og gir mer energi. Bipollen beroliger tarmsystemet og kan hjelpe mot lette menstruasjonsplager.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi 250 kcal / 1045 kJ
Protein 45 g
Fett 6 g
Karbohydrater 49 g
Lucuma kan du lese om her hvis du vil. Den har et høyt næringsinnhold og regnes som superfoods, men selv om den er ganske basisk og sukkerinnholdet er lavt, så er karbohydrater det du får mest av. Lucuma inneholder 8,4 % glukose, 4,7 % fruktose og 1,7 % sukrose.

4 kommentarer:

 1. Wow, så utrolig næringsrikt! Så kjempe digg ut. Fin blogg du har som berører mange tema som jeg liker :o) Jeg smakte selv en bipollen fudge for en tid tilbake, og jeg må nok øve meg på smaken, for jeg synes det smaker mild såpe... ;p Men, det sies at det tar ca 10- 15 smaksomganger før en får øvd opp smaksløkene riktig for en ingrediens, så det er vel bare å smake da! Hørte at David Sandoval levde kun på bipollen i lang tid. Så det er supermat til gangs som du skriver :o)

  SvarSlett
 2. Jeg har smakt bipollenfudge etter Siljesreises oppskrift, men likte ikke! Smaker veldig spesielt av bipollen, ja ;) Jeg har en oppskrift på karameller på bloggen min. De er kjempegode!!

  SvarSlett
 3. Takk for fine ord Elin. Jeg tar meg en bit til og ser om de er bedre i dag...
  Skal sjekke ut Tone sine karameller i stedet.
  Tror faktisk ikke det er bipollen som er synderen, men Lucuma`en....

  SvarSlett
 4. Lucuma er veldig godt, synes jeg, men jeg måtte venne meg litt til det. Smaker nydelig i is!

  SvarSlett