lørdag 25. juni 2011

Dagens btsprektur: Hjortland - Sentrum

Vi kjørte inn til Hjortland og gikk oppover "møkkaveien" (full i sauebæsj).
Stien oppover mot Vikinghytten var veldig våt, men vi klarte å forsere det uten for mange tenkepauser. Målet i dag var å få med oss 6 btsprek-koder, og den første hang tydelig plassert på Vikinghytten. Det var grå himmel, men opphold og vindstille, temperaturmåleren røper ikke, at dette er to dager inn i sommerferien.
Midtsommertemperatur i Bergen - hjeeeeeeeeeeeeeelp!!!!!!!
Fra Vikinghytten gikk vi mot Rundemanen, men før vi kom så langt skulle vi avlegge Bergensbakken et besøk. Denne gamle hoppbakken som ble åpnet av Birger Ruud i 1937, har vi sett mange ganger, men aldri besøkt. Bakken ble stengt i 1948 og har stått og grodd til siden. Sondre lo høyt da han så rododendron vokse vilt i unnarennet.
På vei opp til hoppkanten (koden er her oppe)
Neste stopp Rundemanen. Jeg hadde ikke gjort hjemmeleksen min og fått med meg at skiltet med btsprek-koden skulle henge på Kåken, et hus like ved. Så etter å ha gått rundt masten en gang, fortsatte vi turen frem til utkikkspunktet, og spiste lunch der.
Bilde fra der koden var i fjor
Når vi skal ut på tur er det alltid en utfordring å få med seg nok mat. De to briksene jeg hadde planer om å ha med meg hadde fått mugg i løpet av natten, så da var gode råd dyre. Jeg pustet dypt et par ganger og rørte sammen en vaffelrøre jeg hadde på lur. Denne er uten melk, sukker og mel, og med masse nøtter og frø. Vaflene ble kjempeflott turmat, som vi koste oss med på Rundemanen.
Vi nyter lunchen vår
Etter rasten var vi raskt nede ved Brushytten, hvor vi fikk neste kode. Nå går turen videre nedover med to avstikkere, den første til Fløyvarden.
Sondre ved Fløyvarden, hvor han har vært mange ganger før
Den andre avstikkeren var til Skomakerdiket. Her er det veldig idyllisk, og vi kjente oss nesten ikke igjen, for sist vi var her var det snø og helt mørkt og skogen krydde av smånisser som skulle på nissefest med Bergen Turlag. Vi fant ikke den siste koden vår som skulle være her, selv om den skal være satt opp
Sondre i et "tonegaffeltre" ved Skomakerdiket
Herfra gikk turen til Fløyen og ned Tippetuesvingene. I by`n var det full lørdagstravelhet, så vi svingte ut på bryggen hvor det var Bondens Marked, og kjøpte heimalaga is frå Voss. Vi fikk prøvd Tiramisu, Plommeis og Blåbæris, og alle var kjempegode.

3 kommentarer:

 1. Hei på dere.

  Vi har gått Rundemanen og Blåmanen :-)i dag. Blomstene i hoppbakken er plantet som et kunstprosjekt for noen år siden(misslykket?)
  pappa

  SvarSlett
 2. Synd vi ikke så dere. Det hadde sikkert vært kjempestilig hvis hele bakken var full av blomstrende rododendron.

  SvarSlett
 3. Så flinke dere er til å gå på tur. Inspirerende!

  SvarSlett